Sociedad

Es congelen les tarifes del transport públic

Tots els bitllets i abonaments integrats costaran el mateix que ara i la targeta T-12 es podrà utilitzar fins el dia que es compleixin els 15 anys

Tarjeta T-10 / Eduard Navarro

Barcelona

L'Autoritat del Transport Metropolità ha decidit congelar les tarifes per l'any que ve. Així que la T-10, que l'any passat es va rebaixar, seguirà costant 9 euros amb 95 cèntims, la T-MES d'una zona 52 euros amb 75 cèntims i la T-Trimestre 142.

Sí que hi ha un canvi respecte a la targeta T-12 que ara es pot utilitzar dels 4 anys fins els dia que se'n compleixen 14. La novetat és que l'any que ve aquesta targeta es podrà fer servir fins el dia que es fan els 15 anys. És un pas endavant, però que es queda curt respecte al que havien defensat alguns grups com ERC, PSC, PP i Barcelona en Comú que volen que la T-12 serveixi fins els 16 anys.

Plataformes com "Stop Pujades" havien reclamat una rebaixa dels títols de transport. Consideren que la congelació no soluciona el problema perquè les tarifes són massa cares.

Segons el conseller de Territori, Santi Vila, l'increment de viatgers i el compliment del pla de finançament del transport ha generat 8 milions d'euros que són els que permeten congelar les tarifes i ampliar la cobertura dels títols socials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00