Política

ERC dóna un vot de confiança a CDC

Esquerra reconeix que està obviant intencionadament els casos de corrupció de Convergència a la seva campanya

Andreu Dalmau EFE

Barcelona

Avui ERC ha explicat per què quan parla de corrupció, mai es refereix als casos que esquitxen al seu soci, Convergència. El cap de llista republicà pel Senat, Santi Vidal, diu que ho fan per donar un vot de confiança al partit d'Artur Mas.

És el segon dia que Vidal repassa els casos de corrupció partit per partit i es salta a Convergència. Preguntat pels periodistes, ha dit que ho fa "conscientment". Diu que tothom sap que "Convergència té la seva motxilla", però  que ell ha "copsat que al motor de la nova Convergència, l’actual Democràcia i Llibertat, com a molt se’ls pot acusar d’haver mirat cap a una altra banda quan es van detectar aquests casos de corrupció”.

Per això, diu, Esquerra li dóna “un vot de confiança a la nova Convergència perquè en el futur hagi fet fora de les seves files a tots aquells càrrecs sobre els que hi hagi una sospita raonable de corrupció”.

El candidat al Congrés, Gabriel Rufián, no ha volgut respondre a si Convergència és fiable o no, “Esquerra sí que ho és”, diu, “els altres que responguin per ells”.

Tot això s'ha dit en un acte aquest matí davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on ERC ha presentat la seva proposta de sistema judicial per la república catalana: no hi haurà indults, els casos de corrupció que esquitxin diputats, alcaldes, regidors, etc. es tramitaran en menys d'un any i hi haurà més jutges, fiscals i secretaris judicials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00