Sociedad
REUS

El CRAC busca finançament per l’Àliga petita, un nou element del Seguici Festiu

El projecte es finançarà amb una original forma de micromecenatge. El nou element sortirà pel Sant Pere de 2016, coincidint amb el vintè aniversari de l’Àliga de Reus.

Maqueta de la futura àliga petita de Reus / Antonio Mellado

Han estat dos anys de secretisme, i finalment, en el marc del vintè aniversari de l’Àliga de Reus –el proper 2016–, es presentarà una nova figura del bestiari reusenc –l’Àliga petita. “La podem considerar la filla, o bé una còpia de l’Àliga de tota la vida“ bromeja Benji Jiménez, president del CRAC, el Col·lectiu Reusenc d’Activitats Culturals. Sigui com sigui, serà un element que s’incorporarà al Seguici Festiu petit durant el Sant Pere de 2016.

La construcció, “com no podia ser de cap altra manera”, diu Jiménez, correrà a càrrec de Manel Llaurador. I és que l’escultor ja té una dilatada experiència en la creació i construcció de bestiari festiu. De la seva mà, han sortit figures del Seguici Festiu com el Bou, el Basilisc o el Lleó de Reus. Llaurador sabrà transmetre en l’Àliga Petita tot l’aire de poder i solemnitat que emana d’un dels elements festius més estimats pels reusencs.

No és d’estranyar, doncs, que el projecte surti de l’elevada demanda que hi ha sobre l’Àliga, a més de la creixent participació dels més petits al Seguici Festiu. És per això que les places per poder formar part del grup ja estan cobertes, tot i el secretisme amb el que s’ha portat el projecte. Des del CRAC, però, estan oberts a noves sol·licituds.

El vestuari està pensat per evitar carregar més pes als petits. Es preveu que l’estructura de l’Àliga pesi al voltant de 25 kg, pel qual la indumentària que portin, tot i ser semblant al de l’Àliga gran, ha de reduir al màxim la càrrega. D’aquesta manera, es vol fixar el target d’edat entre els 12 i 14 anys, aproximadament.

Micromecenatge ‘a la reusenca’

El finançament del projecte corre a càrrec d’una original iniciativa on hi participen els ciutadans. Aquests poden ‘apadrinar’ l’Àliga petita comprant les diferents parts que formen l’element festiu de forma simbòlica –són rèpliques en paper. Cadascuna d’elles té un valor diferent, fixant així unes quantitats concretes.

És a dir, particulars o empreses poden adquirir, des de l’IMAC o el local del CRAC, una ploma daurada per 5€; el bec per 100€, l’ala per 1.000€; el colom per 2.000€ i, finalment, la corona per 3.000€. En total, es vol arribar als 21.780€, el pressupost total que es preveu que costi l’Àliga petita. Un cop creada, des del CRAC es vol regalar a la ciutat de Reus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00