Sociedad
URGELL

L’antiga Indox recupera l’activitat

Un any després de la seva fallida, la nova companyia preveu incorporar en les pròximes setmanes fins a 25 treballadors a la planta d’Anglesola.

Imatge general de l'exterior de les naus de l'antiga Indox a Anglesola, on s'hi reprèn l'activitat sota la firma Indox Spain Energy, l'11 de gener de 2015.ACN

Anglesola

L'antiga Indox ha reprès aquest dilluns la seva activitat, gairebé un any després de la seva fallida. Ha començat amb 17 dels 190 treballadors que ocupava l’empresa, dedicada a la fabricació de cisternes i dipòsits de transport de gas.

La nova empresa, Indox Spain Energy, impulsada per 4 extreballadors i amb inversors catalans, ha començat a treballar netejant i adequant les instal·lacions de la nau d’Anglesola i revisant maquinaria, per poder produir el més aviat possible. En les pròximes setmanes s'incorporaran fins a 25 treballadors i es preveu anar creixent durant l'any i segons un dels nous socis, Josep Solé Canelles, estudien recuperar també l'activitat a la nau de Tàrrega, que era de lloguer, perquè si les vendes van bé “està clar que la fàbrica d’Anglesola se’ns quedarà petita”.

El jutge va autoritzar al novembre passat la venda dels actius, la maquinària i la nau d'Anglesola. La compra i la posada en marxa de la nova companyia ha suposat una inversió de 4 milions d'euros, segons font de l’empresa.

L'antiga Indox donava feina a 190 treballadors entre les naus de Tàrrega i Anglesola. D'aquests, uns 120 han participat en el pla de recol·locació del Departament d'Empresa. En els darrers 6 mesos, entre un 20 i un 30 per cent d'ells han trobat feina, segons ha explicat l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Perelló, que apunta que “majoritàriament han estat feines temporals”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00