Sociedad

Ratificats 13 anys de presó per l'agressor d'un conductor d’autocar

L'Audiència de Lleida diu que no hi ha dubte de la seva autoria en el robatori i en les agressions que van passar a l'abril del 2013

Lleida

L'Audiència de Lleida ratifica la sentència de 13 anys de presó per un home que va robar a una passatgera d'un autocar de línia regular entre Barcelona-Lleida-Santander, i què al ser descobert va agredir amb una navalla al conductor i a un altre passatger que va sortir en defensa d'aquest.

Són fets que van passar a l'abril del 2013, quan l'acusat de nacionalitat marroquina i que anava acompanyat de tres menors, veí de Terrassa, segons relata la sentencia que va emetre el Jutjat Penal número 1 de Lleida, al juliol del 2015.

El condemnat va aprofitar que la resta de viatgers dormien per robar de la bossa de mà d'una passatgera el mòbil, un ebook, la targeta sanitària i 50 euros en efectiu. La dona se'n va adonar, i li va comunicar al conductor. Aquest mentre feia el viatge entre Barcelona i Lleida va trucar als Mossos per informar dels fets i per a que anessin a l'estació d'autobusos de Lleida per detenir l'autor del robatori, i a les menors que l'acompanyaven.

Però, veient la maniobra, va ser aleshores que l'acusat va exigir al conductor de forma violenta que parés l'autocar i així poder baixar. Com que aquest no ho feia, li va començar a donar cops i agredir-lo amb una navalla, mentre que les menors feien de barrera per evitar que la resta de passatgers auxiliessin al conductor.

Finalment un passatger de l'autocar va poder acudir en auxili i també va ser agredit amb la navalla. Tot això, sortosament no es va produir cap accident mentre circulava. Finalment el conductor, tot i estar ferit, va parar l'autocar i l'agressor i les menors van poder escapar. Poc després eren detingudes pels Mossos.

L'acusat, va recórrer la sentència del Jutjat a l'assegurar que no era l'autor del robatori. No obstant, ara, en una sentència ferma, l'Audiència de Lleida desestima el seu recurs d'apel.lació i ratifica la condemna de 13 anys de presó: Quatre anys de presó per un delicte de robatori amb arma; 8 anys més per dos delites de lesions amb un instrument perillós, i 1 any més per atemptat contra l'agent de l'autoritat quan li va donar un cop de puny al ser detingut.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00