La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

El camp més viu que mai

La magrana mollar d’Elx ja té Denominació d’Origen, la carxofa de Benicarló celebra la seua festa gran i a València agricultors ecològics venen directament els seus productes a la plaça de l’Ajuntament. El sector agroalimentari de punta a punta de la Comunitat està d’enhorabona

7.30 La LLavor 30 Enero

7.30 La LLavor 30 Enero

30:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000212526/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

El reconeixement de la magrana mollar d’Elx com a Denominació d’Origen Protegida no donarà un major preu als seus productors a priori, encara que sí aconseguirà que el consumidor reconega la seua qualitat front a altres varietats. És el que afirma el president de l’Associació de Productors i Comercialitzadors de magrana mollar, Francisco Oliva, que es mostra molt satisfet que després de 8 anys de lluita, les autoritats europees hagen reconegut esta mateixa setmana esta Denominació d’Origen que posarà en valor este producte autòcton.

Ho ha dit a La Llavor, on ha explicat també que actualment al voltant de 40 municipis de l’Alacantí, el Baix Vinalopó i la Vega Baixa produeixen 50 tones a l’any de magrana mollar. Segons Oliva, fa uns anys en el mercat interior només es consumia el 10 per cent del total de la producció, però actualment els consumidors espanyols compren entre el 30 i el 40 per cent de la producció total de magrana mollar. Amb este reconeixement, assenyala, no s’espera a curt termini un millor preu per als productors, però sí un reforç a la marca pròpia.

Altre producte nostre amb Denominació d’Origen és la Carxofa de Benicarló. Este cap de setmana esta localitat castellonenca viu els seus últims dies de festa de la Carxofa, un producte que s’ha vist afectat greument per les altes temperatures enregistrades els últims mesos. Segons el regidor d’Agricultura de Benicarló i també productor de carxofes, Domingo Roca, la campanya ha sigut un desastre per la calor. Això sí, afortunadament en l’última setmana han baixat una mica les temperatures fet que ha provocat un augment notable de la qualitat i, conseqüentment, del preu.

I València acull 'De l'horta a la plaça', una iniciativa on 80 agricultors ecològics mostren els seus productes a la plaça de l'Ajuntament per posar en valor el treball a l'horta. S'exhibeixen productes de proximitat i participen col·lectius socials i ecologistes a l'igual que ocorre des de fa temps en altres punts de la Comunitat Valenciana i des de 2011 amb molt d'èxit a Godella. Des del consistori valencià afirmen que l'objectiu final de la iniciativa no és tant la venda, sinó més bé la divulgació de les bondats d'este tipus d'agricultura i reivindicar l'horta.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00