Sociedad
BCN WORLD

L'alcalde de Salou, Pere Granados acusa Esquerra de frenar el projecte turístic

El territori continua reclamant que el projecte abans anomenat BCN World sigui una realitat el més aviat possible. Els alcaldes de Vila-seca i Salou reclamen celeritat al Parlament.

Imatge virtual del primer projecte de BCN World. / Cedida

Reus

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha carregat durament contra ‘aquells partits independentistes que frenen els anhels del territori’. Diu Granados que ‘si volen construir la República Catalana cal que ho facin respectant els projectes que volem fer els municipis. En el cas de Salou ho estan fent molt malament’. El batlle acusa directament els republicans de voler frenar el projecte abans anomenat BCN World, amb el que sempre han estat recelosos.

Pere Granados carrega contra ERC

01:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000030272/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Les declaracions de Granados són molt dures. A més, considera que els partits polítics contraris al projecte turístic ‘estan impedint el desenvolupament econòmic’ del territori, i assegura que ‘si es frena un projecte com aquest, després no es podrà substituir per res. Res de res’. El batlle acusa també la CUP de tot plegat, però admet que ‘ja sabem a què juguen’.

18 mesos? Ni en broma!

Pere Granados també considera que si s’alenteix més la definició del projecte ‘els inversors s’acabaran espantant’. I és que les grans empreses que han apostat per la Costa Daurada – el grup Peralada, Hard Rock Cafè i Melco –, tenen a hores d’ara una quantitat ingent de diners paralitzada per destinar-los al que abans es coneixia com BCN World.

Josep Poblet, alcalde de Vila-seca i President de la Diputació.

En la mateixa línia es mou l’alcalde de Vila-seca i President de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, que assegura que ‘no podem esperar 18 mesos a que es defineixi el projecte’. Diu Poblet que ‘abans, amb les negociacions per investir Artur Mas, es parlava de crear una mesa que paralitzés el projecte per parlar-ne i millorar-lo’, un acord que signaven Junts pel Sí i la CUP.

Josep Poblet: 'De cap manera podem esperar 18 mesos a aclarir què serà de l'antic projecte de BCN World'.

01:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000030274/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Però amb la renúncia de Mas i la investidura de Puigdemont ‘enlloc es parla de la Costa Daurada en l’acord definitiu entre JxS i la CUP’. Per tant, entén Poblet que ‘no podem esperar més’. Si que admet que ‘si cal ens replantegem el que convingui’, però insisteix que ‘cal definir ràpidament el projecte. De cap de les maneres podem esperar ara 18 mesos’.

Per això apel·la al PSC ‘que sempre ha donat suport al projecte’, i entén que amb el suport dels socialistes i els grups que conformen el govern de la Generalitat de Catalunya ‘el Parlament s’hauria de posar a treballar immediatament per donar sortida’ a un projecte que ell mateix defineix com ‘el que ens permetrà ser no només un referent europeu, sinó sobretot una destinació turística mundial’.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00