Sociedad

“No sabré mai el nom del policia que em va canviar la vida”

El jove italià que va perdre un ull per una pilota de goma disparada pels Mossos durant els aldarulls per la celebració del Mundial de futbol del 2010 lamenta que hagi estat impossible identificar el policia que el va lesionar. Diu que haver cobrat 200.000 euros d'indemnització li provoca una sensació agredolça perquè mai podrà saber el nom del policia que li ha canviat la vida.

Cadena SER

Barcelona

Nicola Tanno té ara 30 anys. Portava només dos mesos a Barcelona quan l'estiu del 2010 va perdre l'ull dret per una pilota de goma a la plaça Espanya quan era a la terrassa d'un bar. Tement que el cas es tornaria a arxivar, va negociar amb l'asseguradora de la Generalitat per cobrar aquesta indemnització.

Amb tot, Tanno té sentiments contradictoris: “que aquest senyor continuï treballant per la policia catalana i potser algú coneix el seu nom i no ho diu. Aquest senyor em coneix a mi i jo no a ell...i això em deixa una sensació agredolça. És una persona que m’ha canviat la vida i no conec el seu nom”

El Conseller d'Interior, Jordi Jané s'ha disculpat en persona i per carta: “Estic convençut que no hi havia intencionalitat per part de l’actuació policial ordenada pels respectius comandaments de fer mal a ningú. Però si malauradament algú pateix una lesió, demanem disculpes. Això, com a Govern, ho hem de fer”

Tanno ha cobrat 200 mil euros i a canvi accepta retirar l'acusació penal. El jutge va arxivar el cas a finals de gener després de determinar a través de les gravacions de les ordres dels comandaments d'aquella nit que els dos agents que s'havia identificat com els possibles autors no podien ser perquè en el moment del tret no eren allà. Van poder establir la trajectòria del tret però mai quin policia va disparar segons consta a l'escrit del jutge amb data 25 de gener i al qual ha tingut accés SER Catalunya.

El jutge va arxivar la causa i també la imputació contra els dos mossos després de determinar que en el moment que es va disparar la pilota eren a la carretera de la Bordeta i no en la trajectòria on era Tanno.

La víctima recorda que entre 2009 i 2012, 7 persones han perdut un ull per una pilota de goma disparada pels mossos però que només ell i Esther Quintana han cobrat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00