Sociedad

Sobrepès, sedentarisme i mala dieta portaran molt més càncer

L'Institut Català d'Oncologia alerta de les gravíssimes conseqüències de salut pública que tindran, d'aquí uns anys, els mals hàbits d'alimentació i sedentarisme dels nens i joves d'ara. Podria doblar-se la taxa de càncer de còlon i recte

Getty Images

Barcelona

L'abandonament de la dieta mediterrània, el sobrepès i el sedentarisme dels nens i joves d'ara dispararà, d'aquí a vint anys, el nombre de casos de càncer de còlon i recte entre adults. És l’alerta que llança el director científic de l'Institut Català d'Oncologia, Josep Germà, que assegura que als Estats Units ja està passant.

'Als Estats Units ja s'ha demostrat que el canvi de dieta ha portat un gran augment de càncer de colon i recte'

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000001044441/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

“Als Estats Units s’ha demostrat que a la franja de 40 a 44 anys, que és gent molt jove, existeix un increment de més del 100% en casos de càncer de colon i recte”. “Només has de penar en com era la dieta dels americans fa 25 anys enrere... són els nanos d’aleshores que s’han fet grans”.

El doctor Germà explica que en càncers com el de mama i també el colorectal, la pèrdua d'hàbits saludables ja està tenint efectes. “Molts tumors que tenen alguna cosa a veure amb la dieta, el sedentarisme i l’obesitat s’estan produint a unes edats que no són les típiques, 10 o 15 anys abans”.

A Catalunya cada any es diagnostiquen més de 4.000 càncers de còlon i recte i ja és la segona causa de mort per aquesta malaltia amb 1.900 defuncions l'any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00