Sociedad

L'Ajuntament pagarà la meitat del metro a la Zona Franca

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, han acordat també tirar endavant la connexió del tramvia

Andreu Dalmau EFE

Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comunicat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que l'Ajuntament està disposat a posar diners perquè el metro arribi als barris de la Marina i la Zona Franca. I tots dos s'han compromès a treballar per impulsar de manera immediata aquesta infraestructura. No ha estat l'únic punt d'acord en la reunió que han mantingut aquest matí. Han pactat també tirar endavant la connexió dels tramvies i fer un front comú per demanar a Madrid les infraestructures pendents.

Colau ha assegurat que el consistori està disposat a fer "el mateix esforç que faci la Generalitat" per finançar la línia 10. No s'ha parlat de números concrets. De fet, el govern municipal treballarà amb el vicepresident Oriol Junqueras, per tancar les condicions d'aquesta col·laboració. S'ha de determinar per exemple quants diners posaran les administracions, quantes estacions es podran obrir i si l'aportació de l'Ajuntament serà a fons perdut o si la Generalitat haurà de retornar aquesta inversió.

A més, l’alcaldessa ha recordat que perquè aquesta aportació municipal sigui possible primer s’han d’aprovar els pressupostos de l’Ajuntament i per això necessita pactar amb altres grups com Esquerra, el PSC i la CUP.

Puigdemont i Colau també han acordat signar un protocol que permeti que l'Ajuntament pagui la connexió dels tramvies. L'alcaldessa aquesta vegada ha preferit no donar per fet que la unió es farà per la Diagonal i ha dit que això ho determinaran els estudis que s'estan fent.

I encara sobre infraestructures, Ajuntament i Generalitat faran front comú per reclamar al govern espanyol que activi les infraestructures pendents com les millores en rodalies o l'estació de la Sagrera. La vicepresidenta, Neus Munté, ha explicat que la proposta ha partit del president de la Generalitat que defensa que "s'ha de mantenir una unitat d'acció davant de l'estat" per demanar aquestes inversions.

Tant Colau com Munté han destacat que no ha estat una reunió de protocol, sinó de treball, de la que han sortit acords que ara s'hauran de concretar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00