Sociedad
REUS

Francesc Vallès: ‘La CUP ja no és un partit d’esquerres si avala els pressupostos’

El PSC qualifica de ‘frau als ciutadans’ l’abstenció dels cupaires de cara el ple de pressupostos del proper 12 de febrer. Vallès intueix que hi ha un ‘pacte ocult entre CiU i la CUP’.

Francesc Vallès, ensenyant un document del Síndic de Greuges referent als dos anys d'empadronament a Reus. / Cedida

Reus

Primeres conseqüències polítiques de l’anunci de la CUP, aquest dijous, d’abstenir-se en la votació dels pressupostos que presentarà el govern de Carles Pellicer al plenari del proper divendres 12 de febrer. Amb aquest gest, la CUP permet que el govern impulsi els comptes, i la maniobra no ha agradat gens al PSC, per diversos motius.

D’entrada, perquè, segons Francesc Vallès, portaveu dels socialistes a l’Ajuntament, ‘les contrapartides que diuen des de la CUP que han aconseguit a canvi de l’abstenció, són propostes del PSC’, i després, perquè ‘la gran majoria han estat aprovades ja en plenaris anteriors’.

'La CUP ha deixat de ser d'esquerres a Reus'

01:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000030310/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vallès posa com exemple el plenari del 6 de novembre, ‘on es va aprovar l’estudi de municipalització dels serveis externs’, i ara critica que la CUP vulgui treure pit la seva intenció de remunicipalitzar el servei de recollida d’escombraries.

A més, Vallès insisteix: ‘Els dos anys d’empadronament necessaris per aconseguir qualsevol tipus d’ajudes socials – una altra de les concessions del govern segons la CUP – ha estat impugnat pel Síndic de Greuges de Catalunya, i sí o sí s’havia de deixar d’implementar aquest 2016’. Per tot plegat, Vallès parla de frau a la ciutadania.

Confeti per tres anys

I és que el PSC considera que la CUP té un ‘pacte ocult’ amb Carles Pellicer... ‘d’una altra manera no s’entenen les abstencions en plens de pressupostos o directament les absències en l’aprovació dels comptes a les empreses municipals’. Vallès creu que ara la CUP avala ‘tot allò que han criticat’, i considera que ‘s’ha perdut una oportunitat de forçar les polítiques del govern i virar-les cap a l’esquerra’.

De fet, el portaveu del PSC a l’Ajuntament de Reus arriba a dir que ‘la CUP demostra que ja no és un partit d’esquerres’ i es postulen com la única alternativa al govern de Pellicer amb voluntat i objectius socials. ‘L’abstenció de la CUP permetrà a Pellicer tirar confeti els propers tres anys’, diu Vallès, que remarca que ara es podran prorrogar pressupostos indefinidament fins al final de mandat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00