Sociedad
Rodalies de Barcelona

Restablerta la circulació ferroviària als túnels de Barcelona

Els Bombers han donat autorització a Adif i Renfe a reprendre la circulació. La situació encara trigarà a estar normalitzada

Els trens ja arriben a l'estació de Passeig de Gràcia, que va recuperant la normalitat / Eduard Navarro CADENA SER

Barcelona

Els bombers de Barcelona han autoritzat a Renfe i Adif a reprendre la circulació de trens pes dos túnels que travessen Barcelona, el túnel del Passeig de Gràcia, que creua la ciutat pel carrer Aragó i el de Plaça de Catalunya. La situació, però, encara trigarà a normalitzar-se ja que s'acomulen retards de més de 60 minuts en algunes línies.

Segons ha explicat el director de Rodalies, Felix Martín, fins ara han quedat afectats per aquesta incidència 210 trens i 72.000 passatgers.

La causa del fum ha estat un incendi que s'ha produït a un dels túnels que travessen la ciutat. En concret, el director de Rodalies, Fèlix Martín, ha explicat a la Cadena SER que l'incendi es va produir a una estació que no va entrar mai en servei, al subsòl de Barcelona, coneguda com "Bifurcació-Marina"

Fonts dels Bombers han explicat a la SER que, segons sembla, a un grup d'indigents que dormien en aquesta estació se'ls va calar foc en un matalàs

Martín ha apuntat que segurament la normalitat no es recuperarà fins la tarda: “Els bombers han de fer la valoració. Quan ens donin via lliure començarem a restablir gradualment el servei, esperem que aquesta tarda” Un extrem que també ha confirmat al seu compte de Twitter el conseller de Territori, Josep Rull:

Fèlix Martín ha detallat que cap a les nou del matí “han començat a circular trens buits pels túnels de Barcelona per expandir, formar un corrent de vent i treure el fum dels túnels.

El servei de trens ha quedat interromput a la xarxa de rodalies de Barcelona des de primera d'hora del matí. Es troben tancades al públic les estacions de Sagrera, Arc de Triomf, Clot, Passeig de Gràcia, Plaça de Catalunya i estació de França, segons Barcelona Mobilitat.

Després de la interrupció del servei de trens s'han establert autobusos per cobrir alguns trajectes, com el que va des de l'estació de Sants a l'aeroport i des de l'estació Espanya a la de Glòries.

La línia 1 del metro també s’ha vist afectada durant bona part del matí però ja s'ha restablert la circulació, tot i que els trens no paren a Arc de Triomf.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00