Sociedad
REUS

La CUP explica què ha esgarrapat a Pellicer per avalar els pressupostos

Aquest dimarts el govern i la CUP han signat oficialment l’acord que permetrà desencallar els pressupostos el proper dilluns 15 de febrer, després que aquest dilluns ho aprovés l’assemblea de la CUP. El partit de David Vidal ha fet arribar els serrells de les concessions assolides.

Carles Pellicer, al ple de l'Ajuntament de Reus. ACN

Reus

Precisament perquè són conscients que cal explicar-se, la CUP ha endegat la maquinària informativa per fer entendre a la ciutadania la seva decisió d’abstenir-se en el ple de pressupostos previst pel proper dilluns 15 de febrer a l’Ajuntament de Reus. El partit ha enviat aquest dimarts un document amb les principals línies estratègiques assolides després de les intenses negociacions amb el govern que presideix Carles Pellicer.

Destaquen algunes de les propostes que ja s’havien explicat, com l’estudi de la remunicipalització del servei de recollida de les escombraries, la creació d’una gossera municipal o la targeta resident. A més, s’han conegut d’altres idees i continguts, com la rebaixa de l’import previst en el Pla d’Inversions de cara el 2016 en 350.000 euros, o el compromís de l’alcalde de destinar 750.000 euros del pressupost del 2017 a un procés de participació entre la ciutadania per escollir en què s’han d’invertir.

Document enviat per la CUP

El govern de l’Ajuntament de Reus adquireix els següents compromisos amb el Grup Municipal de la CUP:

a) Iniciar l’estudi del projecte de desenvolupament del servei de recollida de residus i neteja viària per assumir la gestió directa d’aquest, coincidint amb la finalització del contracte de gestió actual amb l’empresa concessionària. A més, establir una calendarització del procés de viabilitat i execució en el termini d’aquest exercici, sempre que existeixi un informe tècnic que validi el procés.

b) En relació a les beques-menjador es dotarà una partida suplementària – a càrrec de l’Ajuntament – de 70,000 € i s’eliminarà la clàusula limitativa referent al mínim de dos d’anys d’empadronament.

c) Redacció d’un Pla Estratègic de Subvencions, beques i ajuts, que serà sotmès a votació del Ple i en el qual es proposarà la revisió de la clàusula referent al mínim de dos anys d’empadronament en aquells casos on hi figuri.

d) Efectuar les modificacions de crèdit pertinents, durant l’exercici 2016, per tal d’incrementar en 110.000 € el Capítol IV en l’epígraf corresponent a ajudes o subvencions de Serveis Socials.

e) Un cop valorats els models i costos pel Consell d’Administració de RMS, implementació de la Targeta Resident perquè en aquelles zones de la ciutat on només hi ha la possibilitat d’aparcar en zona blava o aparcaments municipals, els seus veïns i veïnes puguin obtenir un descompte per utilitzar aquest servei.

f) Dotació d’una partida de 18,000 € per a la realització de l’estudi Bofill referent al model de Zonificació escolar de la ciutat, entenent que la part de diagnosi de l’estudi ja està realitzada i se n’ha obtingut la documentació adequada per a continuar amb aquest estudi.

g) Destinar els ingressos provinents de les sancions als pisos deshabitats a l’increment de la partida corresponent a l’Oficina d’Habitatge i a polítiques en favor de l’Habitatge social i Serveis Socials. Així mateix, s’incorporarà una persona en cadascuna d’aquestes àrees amb la corresponent dotació en el Capítol 1 dels pressupostos.

h) Iniciar el projecte de creació del servei de gossera municipal per poder assumir la gestió directa del servei un cop finalitzi el contracte de concessió actual o una vegada sigui viable, si hi ha un informe tècnic que motivi la recessió del contracte vigent per incompliment del servei o la normativa.

i) Rebaixar l’import previst en el Pla d’Inversions 2016, que preveia una partida de 3 M€, fins als 2.649.616,17 €.

j) Dotació d’una partida pressupostària suficient, valorada pels serveis tècnics en 50.000 €, al Pla d’Inversions per tal de poder habilitar els pisos de la Casa dels Mestresperquè puguin ser ocupats, tenint en compte la possibilitat que part d’aquestes obres puguin ser assumides per estudiants de Cicles Formatius, Escoles Taller i Plans de Formació i Inserció.

k) Dotació d’una partida de 50,000 € en el Pla d’Inversions 2016 que permeti aplicar mesures vinculades a l’estalvi energètici amb lesenergies renovables.

l) Dotació d’una partida de 80,000 € en el Pla d’Inversions 2016 que permeti executar iniciatives vinculades a la mobilitat sostenible i al Pla Director de la Bicicleta.

Així mateix, el govern assumeix el següent compromís per a l’exercici 2017:

a) Realitzar un procés de participació que permeti als ciutadans de Reus seleccionar el destí del 25% (750.000 € ) de la dotació del Pla Inversions 2017, que s’estima tindrà una dotació total anual de 3 M€.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00