Sociedad
SANITAT

La unitat d'atenció als infarts de l'Hospital Joan XXIII ha quedat petita

Un any després de l'obertura 24 hores del servei d'hemodinàmica, el nombre de pacients s'ha duplicat. Els sindicats treuen pit d'haver aconseguit una reivindicació molt reclamada i alerten que cal una nova sala: "està desbordat".

Unitat d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. / ACN

Tarragona

“Ens ha tocat la loteria”. Per Felipe Rivas, el fet de comptar amb una unitat d’atenció als infarts oberta les 24 hores del dia és el millor premi que podia tenir la sanitat tarragonina. Ell va patir-ne un fa cinc anys, i va ser la primera persona que va denunciar públicament els perills de tancar el servei d’hemodinàmica de l’hospital Joan XXIII a les cinc de la tarda.

Entrevista a Felipe Rivas

19:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000087543/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ara fa tot just un any que el Departament de Salut va optar per donar una resposta permanent durant tot el dia i tota la nit els 365 dies de l’any als principals centres hospitalaris de referència de Tarragona, Lleida i Girona. Fins llavors, els afectats per un infart s’havien de traslladar a Barcelona, amb el conseqüent perill d’arribar massa tard pel temps de trasllat en casos en els que cada segon compta.

Desbordada

Durant els primers sis mesos del 2015 es van duplicar els casos d’atenció per infart al Joan XXIII, i es va passar de 143 atesos amb la unitat oberta 12 hores a 220 amb l’obertura de 24 hores. Segons treballadors sanitaris i sindicats, això demostra la necessitat existent. De fet ja s’ha sol·licitat una nova sala, doncs pel volum d’atesos, els pacients ordinaris s’han de traslladar per rebre tractaments. Qui també demana una unitat pròpia són les Terres de l’Ebre, ja que estan a més de 100km de Tarragona i això els suposa més d’una hora de trajecte.

Atenció internacional

La manca de servei va provocar que fins i tot ambaixades i consolats posessin el focus a Tarragona: Rivas va rebre trucades de preocupació d’altres països que es plantejaven cancel·lar viatges de grups de gent de la tercera edat a la Costa Daurada per la manca de resposta territorial en cas d’infart.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00