Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad

Els Mossos troben un DNI i una càmera a l'altell cremat

La Policia Científica inspecciona l'espai de l'estació fantasma on ahir va començar el foc que va provocar el caos al servei de Rodalies de Barcelona

Anna Punsí CADENA SER

Barcelona

Els Bombers de Barcelona van tenir molt valor la matinada d'ahir per ficar-se pels passadissos que porten fins a l'altell cremat. Una densa fumera irrespirable va deixar inhabilitats 11 quilòmetres de túnels ferroviaris a Barcelona però aquell espai de l'estació Marina Bifurcació, que mai ha entrat en servei, devia ser com l'infern. Un dia després, la foscor segueix apoderant-se de tots els racons i l'aire continua sent força asfixiant a mesura que t'acostes al focus de l'incendi. Els Bombers de Barcelona hi han tornat a entrar aquest matí amb aparells que mesuren els nivells d'oxigen i de diòxid de carboni per garantir que accedir-hi sense màscares era segur. Tot darrera, a les 12:12, s'hi han ficat dos agents de la Policia Científica de Mossos equipats amb casc, màscara protectora, càmeres de fotos i dos potents focus amb bateria per funcionar unes 2 hores. Entre les deixalles, sobretot restes de roba, bosses i plàstics, els agents hi ha trobat el DNI d'una dona i una càmera de fotos amb rodet. Els policies hauran d'esbrinar ara d'on han sortit. Una de les hipòtesis és que haguessin estat robats i els lladres ho haguessin abandonat en aquest altell.

La policia i els serveis socials municipals descarten, d'entrada, que aquest espai sigui el refugi diari d'indigents o famílies sense recursos. Creuen, més aviat, que es tracta d'un lloc de trobada esporàdic, per fer cerveses, passar-hi alguna nit o desvalissar-hi bosses i moneders robats. Els accessos a l'estació fantasma no són "inaccessibles" com deia ahir el president de Rodalies, Fèlix Martin perquè hi ha diversos punts per on es podia entrar. La policia sospita que van accedir per una porta que estava oberta i que comunica les vies que hi ha a l'aire lliure, al costat de la Meridiana, davant dels Encants, amb l'estació "fantasma". Una càmera enfoca cap a aquest punt i ADIF ha enviat les imatges als Mossos perquè revisin si hi apareix algú entrant o sortint i a quines hores. Aquesta és la mateixa porta per on van entrar ahir els Bombers de Barcelona i que ja ha estat tapiada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00