Sociedad
TARRAGONA

El govern tripartit canvia l'aritmètica dels consells d'administració municipals

L'alcalde de Tarragona canvia la representativitat dels partits polítics als consells d'administració de les empreses municipals. Ballesteros assegura que el govern decideix qui hi ha representat als consells i els hi diu a l'oposició que "cridin més".

Façana de l'Ajuntament de Tarragona / Eva Hidalgo

Tarragona

El govern tarragoní ha canviat l'aritmètica que conforma els consells d'administració de les empreses municipals. Els canvis més significatius es produeixen a C's i ERC que passen de dos a un representant mentre que el PP que en tenia dos passa a tenir-ne el doble, quatre i Unió que no en tenia cap, en té un. D'aquesta manera es trenca amb els criteris de proporcionalitat existents fins ara. Amb aquest nou repartiment els consells d'administració de les cinc empreses municipals passen de tretze a quinze representants.

Actualment no existeix cap llei que reguli la participació dels grups municipals al consells d'administració de les empreses públiques, per tant, tot plegat queda en mans de la Junta General segons els estatuts de les empreses. L'alcalde de Tarragona, en declaracions a l'Hora Camp de Tarragona d'aquesta emissora, ha explicat que "els consells d'administració no són en funció de la representativitat del plenari, són en funció de la junta general d'accionistes que decideix qui conforma un consell".

Crítiques de l'oposició

Tot plegat ha aixecat crítiques de l'oposició. El portaveu ERC, Pau Ricomà, ha dit que "els canvis només s'expliquen per un gir a la dreta de l'alcalde Ballesteros que ningú entén". Ha assegurat que tot plegat és un blindatge exagerat de les empreses municipals.

Des de la CUP, que manté el nombre de representants, la regidora Laia Estrada, ha parlant d'un intent "d'anul·lar a l'oposició" i de poder mantenir la xarxa "clientelar" a les empreses municipals. Els cupaires demanaran explicacions al Govern municipal i presentaran una proposta diferent.

A les crítiques de l'oposició, Ballesteros, en declaracions a SER Tarragona, els ha respost "que cridin més".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00