Sociedad

Puigdemont: "l'Estat ha dimitit d'invertir a Catalunya"

Durant la inauguració de la L9, el president català ha denunciat la retallada de les aportacions del govern espanyol al transport públic, un fet que han incomodat al líder del PP, Xavier Garcia Albiol, que ha acabat abandonant l'acte

Les autoritats fan el viatge inaugural de la línia 9 Sud de metro amb el president Puigdemont, el 12 de febrer del 2016 / Pere Francesch ACN

Barcelona

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet un discurs reivindicatiu durant la inauguració del metro a l'Aeroport, de la Línia 9 Sud que ja està en funcionament des de les 3 d'aquesta tarda. Puigdemont ha posar de relleu l'esforç que han fet les administracions catalanes en un moment de crisi per finançar el transport públic i l'ha contraposat a l'actuació de l'Estat al que ha acusat d'haver "dimitit" de les inversions a Catalunya.

El xoc institucional va començar ahir amb la polèmica perquè la Generalitat no havia convida cap representant del govern espanyol a la inauguració de la Línia 9 i ha continuat avui amb els discursos. El president Puigdemont ha assegurat que "en un context de grans esforços de l'administració local i de la Generalitat, l'Estat ha dimitit de la seva responsabilitat en les inversions pel que fa a la mobilitat i les infraestructures". Unes paraules que ha escoltat a primera fila el Secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, que ha vingut en representació de la ministra Pastor a la que la Generalitat va acabar convidant ahir a la tarda.

La fotografia de la polèmica s'ha produït quan el president de la Generalitat assegurava que l'Estat ha reduït en un 40% les seves aportacions al finançament del transport públic. Aquestes crítiques no han agradat gens al líder del PP, Xavier Garcia Albiol, que ha abandonat l'acte a meitat discurs de Puigdemont. Ha reconegut després que ho ha fet com un gest de protesta perquè considera que les dades que donava el president català són "mentides contra el Govern espanyol".

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, lamentava el discurs de Puigdemont dient que les seves paraules es qualificaven per elles mateixes. Gómez-Pomar ha defensat les inversions de l'Estat a Catalunya assegurant que per a ells són una prioritat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00