Sociedad

Èxode de metges

Una seixantena de metges han marxat de les comarques de Girona en els últims tres anys per anar a treballar a altres països. Segons dades del Col·legi de Metges, una desena són professionals d'origen llatinoamericà que, després de formar-se aquí, tornen a casa per treballar.

Els metges marxen a treballar a fora perquè aquí no troben condicions. / ACN

Girona

Segons diu el president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, decideixen marxar després de fer la residència en hospitals d'aquí perquè no troben estabilitat en la feina.

Sous baixos, feines temporals i ofertes atractives de països de l'estranger fan que una bona part dels metges de Girona optin per anar a treballar a fora. Pronostica que això seguirà així, si les coses no canviïen.

Josep Vilaplana, president del col·legi de metges de Girona

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000112321/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Entre el 2013 i el 2015, 56 metges de les comarques de Girona han marxat a treballar a fora, la majoria a països europeus i també als Estats Units.

Una desena han anat a sudamèrica. Aquests són metges d'origen llatinoamericà que s'han format aquí i, en acabar, han decidit tornar a casa a treballar.

Segons el president del Col·legi de Metges, les comarques de Girona tenen un altre inconvenient; a part dels metegs que se'n van a l'estranger molts dels que es queden van a treballar a Barcelona.

Creu Vilaplana que Girona encara és un destí poc atractiu pels professionals i demana inversions per fer un gran hospital de referència amb molts més serveis.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00