Sociedad

Els estudiants de medicina, poc preparats per afrontar la mort

Més de la meitat dels alumnes de la Facultat de Medicina de Lleida no se sent preparat per afrontar la seva mort, i per tant, la dels altres, segons una tesi.

SALUT

Lleida

Els estudiants de medicina no estan suficientment formats per fer front a la mort. Segons una tesi de la Universitat de Lleida, el 51,43 per cent dels alumnes reconeixen que no se senten preparats per afrontar la seva mort, i per tant, la dels altres

Autora de la tesi 'Afrontament de la mort i del morir dels estudiants de medicina de Lleida' / RÀDIO LLEIDA

El 88 per cent creuen que la mort s'hauria de veure “com un procés natural, innegable i inevitable” però a la pràctica, segons l’autora de la tesi, la psicopedagoga i vicepresidenta dels Grups d’Acompanyament al Dol de Lleida, Anna Maria Agustí, no tenen suficients eines ni informació per poder-la afrontar, ni la seva ni la dels pacients. Agustí diu que és conseqüència de la societat, que “viu d'esquena a la mort”, com un tabú.

Amb el pla Bolonya, des del 2008, els plans d’estudis de Medicina han introduït assignatures com comunicació metge-pacient, bioètica o pal·liatius, però encara és insuficient, segons Agustí, que ha enquestat 670 alumnes de Lleida durant 15 anys.

La mort, un dels majors tabús

REPORTATGE 'La visió de la mort dels estudiants de medicina'

05:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000147406/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Nelson Montes, Marina Picó i Mercè Matinero han explicat a L’Hora Lleida de Ràdio Lleida la seva visió de la mort. Diuen que “els dos majors tabús de la societat són el sexe i la mort” i que s’ha tingut la falsa creença que “el metge és un superheroi” que ha de lluitar contra la mort.

Mentre, la degana de la Facultat de Medicina, Rosa Soler, reconeix que “amb els temps ens estem deshumanitzant una mica” i es pregunta on està l’empatia. I apunta que la responsabilitat no és exclusiva dels estudiants, diu, és de tota la societat que ha d'aprendre a incorporar la mort com el final de la vida, sense dramatitzar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00