Sociedad
CAS INNOVA

L’Audiència reobre el cas ATOMS sobre presumptes contractacions irregulars

Es tracta de l'única peça separada del cas INNOVA que havia quedat arxivada. Segons avança la Cadena SER, el magistrat considera que hi ha indicis suficients per sospitar que s'haurien produït algun tipus d'il·legalitats i reclama diversos informes per reprendre les investigacions.

Els jutjats de Reus, on s'investigarà de nou el cas ATOMS. / Marc Càmara

Reus

El jutge va arxivar el cas ATOMS l'any 2014. El magistrat, tot i alertar de les pràctiques estranyes al sí d'INNOVA, no va trobar suficients proves per continuar amb un procés que investigava la presumpta contractació irregular de l'empresa ATOMS per part d'INNOVA i el lloguer, presumptament irregular, de dos xalets per ubicar-hi un centre de menors.

Però davant els indicis de presumpte delicte que l’acusació ha reiterat en diversos recursos, ara l’Audiència Provincial de Tarragona ha decidit reobrir el cas i reclama diversos informes per reprendre la investigació. Segons l'auto, al que ha tingut accés la Cadena SER, amb data 11 de febrer del 2016, el jutge vol recopilar informació sobre la contractació de l'empresa ATOMS, la facturació de l'empresa Construccions i Rehabilitacions Solana, propietària dels dos xalets i els treballs previs que ambdues empreses havien fet amb l'Ajuntament de Reus o les empreses municipals.

Processos estranys de contractació

L’Audiència ha decidit reobrir la investigació perquè creu que hi podria haver indicis de delicte. De fet, en l'auto de sobreseïment del setembre del 2014, el jutge, tot i assegurar que no hi havia indicis suficients per continuar amb la causa, alertava dels ‘estranys processos de contractació’ a INNOVA, un holding que, literalment, considerava que 'és extremadament sorprenent per la seva complexitat'. Admetia que 'hi ha situacions que caldria estudiar des de la vessant administrativa', i concloïa 'que el procés de contractació d'INNOVA era millorable', i que 'és evident que Gómez Rebollo (màxim responsable d’obres i infraestructures del holding i un dels imputats aleshores en el cas) proferia un cert favoritisme per ATOMS'.

A més, posava l'accent en qüestions com la manca d'experiència prèvia d’un dels dos socis de l’empresa ATOMS i la seva relació amb alts dirigents del grup INNOVA i amics íntims de Josep Prat. Però tot i això l'auto concloïa que tot i que ‘pot tenir interès mediàtic no existeix cap evidència que els imputats hagin comès cap tipus de delicte’. 

El cas ATOMS

El cas arrenca el 5 de Març del 2012, amb la denúncia de Xavier Monforte, un ex treballador d’INNOVA que assegurava que el holding havia contractat una empresa externa (ATOMS) per fer la feina que ell desenvolupava i que la feien a preus més elevats. En la denúncia inicial, Monforte assegurava que els dos socis, juntament amb Gómez Rebollo, havien ordit un pla per fer-lo fora a ell i que tenien contactes amb els alts càrrecs d'INNOVA, pel que podia existir un presumpte delicte de tràfic d'influències.

El cas va apuntar també cap a la relació, presumptament, d’ATOMS amb un centre de menors ubicat en dos xalets. I és que els domicilis eren propietat del pare d’un dels dos socis d’ATOMS. En aquest punt es va acabar imputant a Josep Prat, ex director general d’INNOVA, a Enric Agustí, màxim dirigent de SAGESSA i també als responsables de l’empresa Construccions i Rehabilitacions Solana, propietària dels immobles. En aquest cas, el jutge també va considerar, en l’auto del passat 2014, que no hi havia cap tipus de delicte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00