Sociedad
SANITAT

L'Institut Pere Mata investiga els gens que intervenen en les malalties mentals

El projecte permetrà extreure conclusions per combatre les malalties amb tractaments més específics que els que hi ha actualment

PET-CT de l'Hospital de Sant Joan de Reus, utilitzat en el diagnòstic de malalties mentals / ACN

Reus

Més del 80% dels casos d'esquizofrènia o trastorns bipolars tenen un origen genètic. Davant d’aquesta premissa, l’Institut Pere Mata de Reus lidera un projecte d’investigació conjuntament amb l'Hospital Clínic i el Benito Menni de Barcelona que busca afinar quins gens intervenen en les malalties mentals.

En l'estudi hi participaran 600 persones, la meitat de les quals amb un trastorn mental. La idea és fer com en el càncer, és a dir, detectar quins gens són els que estan alterats i així combatre la malaltia amb una medicació i un tractament específics. La doctora Elisabet Viella, directora de l'estudi, explica que amb aquests avenços científics “es podrà acabar entenent perquè en una mateixa família un gen alterat es manifesta de diverses maneres”.

Es calcula que un de cada quatre catalans, al llarg de la vida, tindrà algun tipus de malaltia mental, i un 1% de la població acabarà patint esquizofrènia o trastorn bipolar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00