Directo

CONSEJO DE MINISTROS El Gobierno prorroga este martes la suspensión de los desahucios hipotecarios hasta 2028

Sociedad

Una app per controlar el mosquit de la febre groga

L’aplicació Mosquito Alert permetrà controlar si el principal transmissor del virus Zika, el mosquit Aedes aegypti, arriba a Catalunya

Obra Social 'La Caixa'

L'aplicació es diu Mosquito Alert i, a partir de fotografies, permet als usuaris identificar el mosquit de la febre groga (aedes aegypti), i el mosquit tigre (aedes albopictus). També poden avisar si en troben un, dir exactament a on i, fins i tot, compartir una fotografia.

Un dels seus impulsors, l'investigador Frederic Bertomeus, del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), diu que l'objectiu és poder detectar aviat el mosquit de la febre groga per tal que l'administració el pugui tenir controlat si acaba arribant. “Amb el mosquit tigre vam fer tard. Ara, amb el de la febre groga volem estar preparats i que el primer ciutadà que en vegi un pugui avisar. Com més aviat el veiem, més fàcil serà controlar-lo”.

Mosquito Alert és, en definitiva, una ampliació de l'aplicació Atrapa el tigre que des de 2013, amb més de 10.000 descàrregues, ha servit per localitzar mosquits tigre a 360 municipis d'Espanya. En concret, a 189 municipis de Catalunya, 115 de la Comunitat Valenciana, 21 de Balears, 14 d’Andalusia, 13 de Múrcia, 5 d’Aragó, 2 de la Comunitat de Madrid, 1 de Castella la Manxa i 1 de la Rioja.

El mosquit de la febre groga és semblant al tigre i és el principal transmissor del chikungunya, la febre groga i el zika. Però a Espanya encara no se n’ha detectat cap. El mosquit tigre va arribar a Catalunya l’any 2004 i es va escampar per la resta d’Espanya. I també és transmissor de malalties tropicals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00