Sociedad

Tractar persones sense sostre amb un trastorn mental greu

Salut ha aconseguit que 12 persones que vivien al carrer a Lleida, amb esquizofrènia o bipolaritat, segueixin un tractament i visquin en pisos o residències.

Imatge de la performance que va organitzar la Fundació Arrels amb motiu del dia de les persones sense llar a la plaça Paeria / ARRELS

Lleida

Lleida compta, des del 2010, amb el programa SISMES, per atendre sense sostre amb una malaltia mental greu, sense tractament, i per tant deteriorant-se. En 5 anys, 12 pacients han deixat el carrer i ara viuen en pisos o residències, segons ha explicat l’educador social, Sergi Gódia.

Els pacients els identifiquen els educadors socials al carrer o arriben a través de les urgències. Un psiquiatra surt al carrer per fer un primer contacte i intentar que vagin a la consulta a l'hospital.

La directora de la Fundació Arrels, Natàlia Méndez, no ho sap quantificar però diu que, segons les atencions que fan a persones sense sostre, han augmentat aquelles que pateixen un trastorn mental. Diu que cal que l'administració hi posi més recursos perquè aquestes persones necessiten un acompanyament específic. Des de la fundació, afegeix, es limiten a atendre'ls i donar-los necessitats bàsiques, com allotjament, roba o menjar

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00