Sociedad

Futurs metges denuncien masclisme en una acadèmia del MIR

El professor va fer servir conceptes com "guarra de discoteca" o "rància de discoteca" perquè els alumnes recordessin els tipus de glàndules de la pell

Una de les diapositives que es van fer servir a una de les classes de dermatologia / Alumnes Acadèmia CTO

Barcelona

Estudiants del MIR, l'examen que es fa per aconseguir una plaça de metge, denuncien masclisme a l'acadèmia CTO Medicina, la més important de les tres que hi ha a Catalunya. En una classe de dermatologia, el passat 10 de març, el professor va fer servir unes diapositives amb conceptes com "la guarra de la discoteca" o "la rància de la discoteca" perquè recordessin, mitjançant la mnemotècnia, els diferents tipus de glàndules de la pell.

Segons els alumnes, el professor de dermatologia es va referir a aquesta "rància de discoteca" i es va preguntar, amb certa ironia: "Si només ha vingut a ballar, com pot ser que vagi vestida d'aquesta manera, amb talons?" i afegia que "no pot ser que només hagi vingut a ballar, perquè si només vulgués ballar s'hagués quedat a casa ballant en pijama".

Alumnes Acadèdia CTO

Sobre la "guarra de discoteca", va dir que "és aquella que apareix en zones guarres i a qui li has de donar una mica de temps i surts amb ella de la mà". Tot plegat, per comparar-la amb un glàndula de la pell que està present a zones com les angonals, les aixelles o l'escrot. L'objectiu era que recordessin el concepte a través d'aquesta mnemotècnia. A més, va mostrar imatges que il·lustraven la seva explicació, amb una noia en roba interior.

Una de les alumnes, la Júlia Bou, considera que es tracta d'una denigració masclista vers les dones i creu que no es pot deixar passar per alt. Són declaracions a SER Catalunya.

Júlia Bou: 'Sobrepassa allò personal'

00:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000001060788/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A més, creu que tant el professor com l'acadèmia han de rectificar.

Júlia Bou, alumna: 'De l'acadèmia esperem un mecanisme de control'

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000001060785/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vint alumnes van abandonar l'aula just després dels fets i ara han fet un comunicat, en què asseguren els fets són "inacceptables, degradants, humiliants i denigrants". També demanen "formació als professors sobre la no tolerància, permissivitat o justificació davant actituds racistes, sexistes, masclistes, LGTBI+fòbiques, ni a cap altre col·lectiu". Per això reclamen "oficialitzar una disculpa pública tant de l’empresa com del professor, davant la classe, per escrit i amb publicació pública, no només a les persones usuàries de l'empresa". Per últim, creuen necessari "assegurar que no tornarà a fer-se ús i difusió del material implicat, ni de cap material similar".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00