Sociedad
SALOUFEST

Salou diu ‘prou’ i espera que els estudiants britànics no tornin més

La pràctica totalitat del sector turístic de Salou rebutja, ara, la celebració del SalouFest i exigeix al tour operador que aquesta sigui l'última edició que porti milers de joves britànics durant dues setmanes. Diuen que els ingressos que aporta no compensen la mala imatge que genera.

Els representants de l'Ajuntament, la Generalitat i el sector privat. / Marc Càmara

Salou

Durant els darrers anys, els defensors del Saloufest han argumentat que la injecció econòmica de 5 milions d'euros que representa l'esdeveniment fora de temporada és un revulsiu pel turisme del municipi. A més, sempre s'ha reiterat que aquests joves britànics venien a casa nostra a practicar esport, i que les imatges de disbauxa corresponia només a un petit grup dels participants.

Ara, es parla veladament de turisme de borratxera; que el Saloufest malmet la imatge de turisme familiar i esportiu que projecta la Costa Daurada arreu; i que els beneficis no compensen els perjudicis. Per això Ajuntament, Generalitat, sector Hoteler i Empresaris de la Hosteleria esperen que aquesta sigui la última edició.

Benet Preses és el regidor de turisme de Salou és taxatiu: ‘el nostre desig és que l’any vinent no tornin’. Fa referència als estudiants britànics i al Tour Operador, amb el que ja s’ha intentat negociar una fugida del municipi.

De fet, va ser l’any passat quan, després de l’edició del Saloufest 2015, l’alcalde Pere Granados va llençar als micròfons de la Cadena SER el seu rebuig a l’esdeveniment. Aleshores assegurava que ‘les imatges de gent beguda i nua pels carrers no ajuda al turisme que volem vendre la resta de l’any’. És per això que en finalitzar l'edició del 2015 es va parlar amb el Tour Operador que organitza el Saloufest perquè el deixés de fer.

Però davant la negativa d’I Love Tours de fer-se enrere en la celebració de l’edició d’enguany, l'Ajuntament de Salou ha decidit vetar l'accés dels joves britànics a les instal·lacions esportives públiques que durant anys han estat la seu de les seves activitats. Una mesura a la que s’hi ha sumat d’altres municipis de l’entorn, com Reus.

Això ha provocat un descens del nombre de visitant: enguany en venen 7.300 mentre que l'any passat ho van fer 9.500.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00