Sociedad

Catalunya recicla un 27% dels aparells elèctrics

La normativa estatal i europea diu que aquest any s’hauria de reciclar el 45% i en dos anys, el 55%

EFE

Barcelona

L'Agència de Residus de Catalunya col·locarà 600 contenidors a les botigues d'electrodomèstics i un distintiu verd a la porta per recordar que són punts de recollida de petits i grans electrodomèstics. El director de l’Agència, Josep Maria Tost, diu que sovint guardem molts aparells petits perquè no sabem on els hem de portar. “De la torradora en amunt, ho fem bé perquè quan en comprem un de nou i ens el porten a casa, els mateixos repartidors s’emporten l’aparell vell i el retornen al punt de venda”. “El problema el tenim amb minipimers, planxes o telèfons mòbils entre d’altres... hem de perdre aquesta consciència de guardar-ho tot”.

El 2014 Catalunya va reciclar el 27% dels aparells elèctrics que es van posar a la venda. Però una normativa estatal diu que aquest any s'hauria de reciclar el 45% d'aquests aparells, l'any que ve el 50% i en dos anys, el 55%.

La legislació a nivell europeu diu que cada ciutadà ha de reciclar 4 kg d’aparells cada any. I segons dades de l’Àgència de Residus, el 2014 a Catalunya cada ciutadà en va reciclar 3,3 kg.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00