Sociedad
SUCCESSOS

Un incendi crema un edifici en ple centre de la Massana sense ferits

Un total de 155 veïns han estat evacuats dels quals 31 han estat reallotjats en hotels de la parròquia.

L'incenci ja ha estat extingit i ara els bombers treballen en el refredament de la zona.

Interior diu que el foc s'ha originat en una xemeneia de la quarta planta per causes que es desconeixen tot i que alguns veïns asseguren que patia problemes de combustió.

Imatge de l'edifici Tiffany's de la Massana poc després de declarar-se el foc, a dos quarts de 9 del vespre. / Ràdio SER Principat d'Andorra

La Massana

Un total de 20 dotacions de bombers, 4 de la policia, membres de Protecció Civil i tots els agents de circulació de la Massana han treballat des de dos quarts de 9 del vespre en l'extinció d'un incendi de gran magnitud a l'edifici Tiffany's de la Massana, situat just davant del telecabina.

L'incendi s'ha originat en una xemeneia de la quarta planta per causes que encara es desconeixen i s'ha propagat amb molta facilitat atès el gran volum de fusteria que conté el bloc en la seva construcció, de més de 30 anys. Per ara no hi ha ferits i sí grans danys materials.

El bloc ha estat evacuat i el nombre d'afectats ascendeix a 155 d'entre uns 75 pisos. El comú ha comunicat que tots els afectats es dirigeixin a l'oficina de VallNord per tal de ser reallotjats en hotels de la parròquia.

L'evacuació, dirigida per protecció civil, s'ha efectuat amb normalitat i tranquil·litat. 31 dels 155 veïns afectats han estat reallotjats en hotels de la parròquia i la resta, en cases de familiars.

El comú ha habilitat un telèfon d'informació que és el 737002 per tal d'atendre totes les demandes.

Les causes de l'incendi encara es desconeixen. Se sospita que s'ha originat en una xemeneia, a la part superior del bloc i que s'ha propagat amb molta rapidesa entre la resta de plantes. Alguns dels desallotjats apuntaven que patia problemes de combustió i que no havia passat les revisions oportunes, unes hipòtesis que s'hauran d'esclarir en la investigació posterior.

Tot i que cap a les 11 de la nit es donava el foc per controlat, ha revifat afectant la part de davant de l'edifici, cremant d'altres habitatges i dificultant les tasques d'extinció ja que la sotateulada, composada per un llosat de fusta, ha exercit de xemeneia revifant el foc i dificultant l'accés dels bombers que han aconseguit extingir-lo entrada la matinada.

Hi ha hagut moments de molta tensió entre els afectats. Una dona ha saltat el cordó policial de protecció per dirigir-se al seu pis a rescatar el seu gos, afortunadament sense patir cap dany malgrat la virulència de les flames.

La carretera d'Arinsal ha quedat tallada a la circulació per permetre el pas de les dotacions dels bombers i s'hi dóna pas alternatiu.

Fins el lloc dels fets s'hi han desplaçat el cap de Govern i el ministre de l'Interior que han activat el gabinet de crisi amb el comú de la Massana i Protecció Civil per seguir l'evolució del gran incendi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00