Actualidad
HORA CAMP DE TARRAGONA

L' amor sota el franquisme

Marta Magrinyà ens presenta la seva nova novel.la ubicada el 1958 i que ens acosta a la vida de la Adela turmentada per la moral de l’època.

L' amor sota el franquisme

L' amor sota el franquisme

Marta Magrinyà:'“Em va semblar una entrada fabulosa per parlar d’una època i d’uns anys”.

15:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000031698/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

“Em va semblar una entrada fabulosa per parlar d’una època i d’uns anys”. Marta Magrinyà, l’escriptora reusenca que ens presenta al seva nova novel.la “La Força del Vent”. Així és com justifica perquè va decidir obrir el seu llibre evocant el pregó de setmana santa de 1952 retransmès per Ràdio Reus. “La ràdio jugava un paper tant important d’aglutinar les famílies de distracció...”.

Militars, polítics i capellans eren els pilars fonamentals d’una ciuta que la Marta confessa que “Jo veig en blanc i negre” on hi ha una historia d’amor “però també hi ha una història de reivindicació d’un secret, d’un pecat que acaba seguint a la llum... una teranyina d’històries entrelligades”.

La Moral

A l’Adela, la protagonista l’abandona la seva mare, fuig amb l’amant, i la deix amb el seu pare i el seu germà. Aquí és quan a la noia li cauen a sobre “uns valors carrinclons i les dones sotmeses al estereotip d’estar a casa, amb la virtut, i ella queda estigmatitzada”. Un reus de l’any 1958 on Magrinyà grata a la crosta grisa i ens narra una història plena de passions i contrastos.

L’Adela té per veïna a la Teresina una noia que ha viscut dins d’una bombolla de sabó, sobre protegida. “Volia reflectir els dos extrems que malgrat tot elles s’assemblen més del que sembla”.

Perquè Reus?

Malgrat les insinuacions de literatura o autor menor, per la seva anterior novel·la “Llaços secrets” pel qui situa una novel.la fora de Barcelona o en una ciutat com ara Reus. Magrinyà se les espolsa i aposta altre cop per Reus. “Quan tu coneixes una cosa bé la pots tractar millor” i aquest és el cas de perquè de la tria de l’autora.

Ens quedem amb molts petits moments de la novel.la que la fan gran però que no detallem ni aquí ni a l’entrevista sinó que us convidem a descobrir-la. Pendents del que passi per Sant Jordi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00