Sociedad

El Govern no diu quina seria la llengua oficial en un estat independent

Aquesta és la resposta del govern al comunicat del grup Koiné signat per 250 professionals de la llengua entre els que hi ha Vicenç Villatoro, Jaume Cabré o Salvador Cardús que demanen que la llengua oficial sigui només el català

La presentació per part del Grup Koiné del manifest 'Per un veritable procés de normalització lingüística a la Catalunya independent' al Paranimf de la UB / Pere Francesch ACN

Barcelona

Segons el Departament de Cultura, aquest ha de ser un debat que ha d'anar molt més enllà del govern i considera el posicionament d'una part dels intel·lectuals entre els que hi ha Vicenç Villatoro, Jaume Cabré o Salvador Cardús com enriquidor pel debat.

Aquesta posició del govern és diferent de la que s'havia mantingut fins ara. Des de Junts pel Sí s'havia defensat la cooficialitat del castellà. El col·lectiu Súmate, castellanoparlants per la independència, han reaccionat al comunicat dels acadèmics defensant una república plurilingüe. Manuel Bueno, coordinador territorial de l'entitat, diu que "si queremos una república de todos, que es lo que nosotros consideramos tremendamente importante, se tienen que sentir todos identificados. El concepto de que el castellano sea lengua oficial por uso social hará que mucha gente pueda identificarse con esta república y esta constitución".

Des de Súmate creuen que el català, el castellà i l'aranès han de ser les tres llengües oficials si bé pensen que el català ha de ser la llengua transversal i la llengua pròpia de l'administració pública. Súmate assegura que aquest és un debat viu però creuen que s'arribarà a una solució de consens perquè la política lingüística és bàsica com a mesura de cohesió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00