Sociedad
Nàstic de Tarragona

El partit de Johan Cruyff a Tarragona

El 7 de maig del 1974, el Barça de Johan Cruyff va jugar un partit amistós al Nou Estadi de Tarragona. El marcador final va ser d’1 a 3 a favor del conjunt blaugrana.

El mitic jugador del Nàstic i màxim golejador de la història del club, Valero Serer, juntament amb Johan Cruyff després del partit al Nou Estadi. / Enric Pujol

Tarragona

Johan Cruyff va fitxar pel Barça l’estiu de 1973 procedent de l’Ajax a canvi de 60 milions de les antigues pessetes. Un import molt elevat en aquella època que va obligar al Barça a buscar diferents solucions per intentar aconseguir algun tipus de benefici. L’aleshores president blaugrana, Agustí Montal, va decidir jugar partits amistosos per diferents camps de futbol de Segona Divisió i així, aconseguir fer caixa.

Un d’aquets partits es va jugar al Nou Estadi de Tarragona. Va ser el dimecres 7 de maig de 1974. Unes 10.000 persones no es van voler perdre l’oportunitat de veure a Johan Cruyff en directe.

Diferents testimonis de l’època coincideixen en que va ser un partit bonic i entretingut. La primera part va acabar 0 a 1 amb gol de Marcial. A la segona part Barrios feia el 0 a 2 al rematar de cap una falta lateral. El Nàstic va retallar distàncies amb el gol de Nàjera, de volea. Inclús l’àrbitre va anular un gol a Gallastegui que hagués pogut suposar l’empat. Finalment, abans d’acabar el partit, Cos, després d’una bona jugada individual posava l’1 a 3 final que donava la victòria per als homes de Rinus Michels.

Vicente Amigó, que en aquell partit va defensar la porteria del Nàstic, recorda la figura de Johan Cruyff:

Vicent Amigó

01:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000089734/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El periodista Enric Pujol també va ser present en aquell encontre i explica les paraules de Cruyff després del partit:

Enric Pujol

00:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000089645/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En un Nou Estadi totalment ple per veure el Barça de Johan Cruyff, l'entitat blaugrana va cobrar 800.000 pessetes per aquell partit.

Alineacions:

Gimnàstic: Amigó; Company, Robles, Corrales, Lanchas, Solé, Prieto, Lloret, Leandro, Crujeras y Totó.

FC Barcelona: Mora; Tomé, Gallego, Torres, De la Cruz, Juan Carlos, Reixac, Martí Filosía, Cruyff, Sotil y Marcial.

Àrbitre: Tomeo Palanqués.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00