Deportes

La Grada d'Animació s'implantarà al primer partit de la propera temporada

Estarà integrada per 1.250 socis. Per apuntar-s'hi no caldrà ser abonat. Es revisaran els antecedents penals i les multes relacionades amb esdeveniments esportius

ALEJANDRO GARCÍA EFE

Barcelona

La Grada d'Animació serà de 1.250 persones i el Barça vol que estigui enllestida pel primer partit oficial de la propera temporada.

Avui hi ha hagut reunió entre representants del Barça i dels Mossos d'Esquadra i en els propers dies el club es reunirà amb els grups d'animació perquè els vol fer partíceps d'aquesta nova grada. El Barça ja ha manifestat als diferents responsables d'aquests col·lectius que vol anar de la seva mà i comptar amb la seva col·laboració per impulsar aquest nou espai d'animació.

COM SERA LA NOVA GRADA D'ANIMACIO?

02:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000001067306/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'argumentació oficial per fer aquesta grada és que la Lliga obliga a fer-la però aquesta és una veritat a mitges. La realitat és que el Barça aprofita l'avinentesa per tirar endavant un projecte que va prometre al 2010.

La persona del club que va liderar en el seu dia la creació d'aquesta grada va ser Pere Jansá, un executiu que és el màxim responsable de l'àrea social; i ell està sent l'encarregat de parlar amb els grups d'animació i també ha assistit a la reunió amb els Mossos d'Esquadra.

De fet, va ser el propi Pere Jansà qui va explicar als directius del Barça, en la penúltima reunió de la Junta, la necessitat d'impulsar el projecte tot i que Bartomeu l'havia tret del seu programa electoral. En aquella reunió NO hi va haver ni debat ni votació perquè es considera que s'impulsa per imperatiu legal tot i que hi ha directius que miren la iniciativa amb cert recel.

Com ja vam explicar al Què T'hi Jugues, només els socis podran formar part d'aquesta grada d'animació. NO caldrà que siguin abonats. És a dir, socis NO abonats tenen ara l'oportunitat de tenir un seient al Camp Nou. Es crearà una base de dades amb els noms de tots els integrants de la Grada d'Animació i l'accés a l'Estadi s'haurà de fer mitjançant emprempta dactilar. Això fa que des de la directiva pensin que les persones que puguin ser potencialment més conflictives NO formaran part d'aquesta grada perquè NO voldran estar fitxades.

També vam explicar que es tindran en compte els antecedents penals però la intenció del Barça és que només es mirin els dels tres últims anys i només els que tinguin relació amb conductes violentes o relacionades amb aldarulls esportius.

Aquests i altres detalls encara s'han d'acabar de perfilar.

Avui, hi ha hagut una primera reunió al més alt nivell amb els Mossos d'Esquadra, una reunió on han assistit el director de la policia, Albert Batlle i el comissari en cap, Josep Lluís Trapero, entre altres representants i on s'han posat sobre la taula els primers detalls d'aquesta nova grada d'animació que anirà a Gol Nord, amb capacitat per a 1.250 persones, amb control dactilar i on s'hi podran apuntar socis encara que NO siguin abonats.

Sique Rodríguez

Sique Rodríguez

Director del 'Què t'hi jugues!' de SER Catalunya y de 'El Bar'

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00