Sociedad
CULTURA

Tarragona acull la maqueta inèdita del Titanic més gran del món

S'exposa per primera vegada a tot l'Estat a partir d'aquest dimarts. Després de la seva estada al Moll de Costa tarragoní viatjarà a Barcelona i a diferents països del nord d'Europa.

La maqueta fa 12 metres de llarg. / Cedida

Tarragona

“La història del Titanic és una de les més universals que existeixen”. La Fundació Titanic ha volgut fer un pas més per divulgar-la creant la maqueta més gran del món que s’hagi construït mai. Segons el seu president, Jesús Ferreiro, “veure-la és com una classe magistral de tot el que comportava”.

El buc, de 12 metres d'eslora, és una reproducció a escala 1/30 amb tot luxe de detalls. Està obert per un lateral, de manera que s'hi poden veure els camarots, les bodegues, els salons i fins i tot els plats posats a la taula. L'ús d'audioguia és obligatori, ja que és l'element que permetrà conèixer a fons la història.

Detall de la maqueta. / Àlex Soler

S'ha acabat de construir fa molt poques setmanes a Granada, i el Moll de Costa tarragoní és el primer lloc on es pot visitar. Quan marxi de la ciutat iniciarà una gira per Bilbao, Vigo i Barcelona i després marxarà cap al nord d'Europa.

Es podrà visitar fins el proper 22 de maig, i les entrades costaran entre 5 i 10 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00