Sociedad

Baixa a la meitat el nombre de majors de 25 i 45 anys que volen entrar a la universitat

El nombre de matriculats per fer les proves d'accés a la universitat per majors de 25 i 45 anys han caigut a gairebé la meitat en només 5 anys. La Generalitat creu que aquestes proves acabaran desapareixent per falta de demanda.

Creu la Generalitat que la demanda de majors de 25 i 45 anys es reduirà a mínims. / escolamartamatareus4.blogspot.com

Girona

Aquest 2016 a les comarques de Girona només s'han matriculat 285 persones per fer aquestes proves.

El Departament d’Ensenyament vincula la davallada a que l’oferta formativa de cicles de grau superior és més àmplia que abans i aquests cursos són més atractius perquè són més curts i ofereixen la possibilitat de reciclar-se laboralment.

Segons la secretària general del Consell interuniversitari, Mercè Jou, el Departament creu que en pocs anys, les proves d’accés a la universitat per majors de 25 anys acabaran desapareixent perquè la demanda s'acabarà.

Mercè Jou, secretària general del Consell Interuniversitari

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000114003/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El percentatge d'aprovats en aquestes proves està al voltant del 50% i la majoria dels que les passen acaben estudiant en universitats ON-LINE mentre ho compaginen amb la feina.

Tot i això, les carreres de medicina o infermeria són dues de les més sol·licitades en les universitats presencials. Les proves d'accés a majors de 25 i 45 anys es faran a finals d'abril.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00