Sociedad

Només 24.000 euros per les pancartes ofensives a Shakira

Els greus insults i pancartes repugnants del darrer derbi surten barats de moment

AFP

Barcelona

Es compleixen tres mesos del partit de Copa del Rei entre l'Espanyol i el Barça a Cornellà en què van destacar a la grada insults i pancartes repugnants i ofensives per a la dignitat de les persones, especialment la que al·ludia a Shakira, la parella de Gerard Piqué. "Shakira és de tots" resava la pancarta en qüestió. Els incidents van provocar una cascada de condemnes i de petició de sancions, així com retrets institucionals i anuncis de mesures per part de l'Espanyol.

L'única sanció que es coneix tres mesos després, segons ha conegut SER Catalunya, és la imposada per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF): 24.002 euros de sanció federativa el passat 6 d'Abril segons consta ala Comissió Antiviolència per dos conceptes diferents (6.001 i 18.001 euros).

Es dóna la circumstància que Antiviolència no ha pogut sancionar al no tenir el preceptiu informe policial amb la identificació dels agressors. Sense la identificació la Comissió Antiviolència no pot sancionar amb més duresa i ha cedit l'expedient a la RFEF a partir de la catalogació com a incident de públic i amb la ja esmentada sanció.

A Antiviolència hi ha malestar perquè des del 2009 no reben informes policials dels Mossos d'Esquadra. La Generalitat replica que la competència de seguretat és seva, també en els estadis, i un portaveu de la Direcció General de l'Administració de Seguretat ha informat que segueixen instruint el cas dels greus incidents a Cornellà en l'últim derbi entre Espanyol i Barça, incidents que a ulls d'alguns experts bé podrien haver suposat el tancament parcial de la grada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00