Sociedad

Monumentals despeses sota sospita a la Universitat de Barcelona

En sis anys, fins a 46 professors van carregar als comptes de la Universitat de Barcelona despeses per valor de 800.000 euros que, en bona part, no es poden atribuir de cap manera a la feina. Parlem de viatges durant les vacances, comprar plantes i cremes antiarrugues, o 100 euros per menjar en un restaurant de Mallorca en ple mes d'agost.

Emma Miguel (Cadena SER)

Són professors de la Universitat de Barcelona que també fan classes a IL3 – Institut de Formació Contínua, una fundació de la mateixa universitat que ofereix cursos presencials, a distància o on-line.

Segons la documentació a la que ha tingut accés SER Catalunya, entre 2009 i 2014, aquests professors van passar a IL3 tiquets de despeses que sumen més de 800.000 euros. Són despeses, en teoria, destinades a la docència, però que les auditories ho posen en dubte perquè alguns tiquets són de l'estiu o d'articles que no tenen res a veure amb la feina.

Hi ha, entre d'altres coses, un entapissat de 1.000 euros; 300 euros en cremes facials; un àpat de 100 euros a Mallorca en ple mes d'agost, quan la universitat ni tan sols està oberta; 500 dòlars en nits d'hotel als Estats Units al juliol; plantes i cremes antiarrugues; un portàtil Apple o 80 euros en DVDs de Joc de Trons i 50 ombres de Grey.

L'any 2010, per exemple, 44 professors van passar, de mitjana, 4.700 euros de despeses cadascun. És més del què van cobrar per fer aquests cursos. Són, majoritàriament, professors de les facultats d’Economia i Empresa, la de Medicina i l’Escola d’Infermeria.

El rector Dídac Ramirez i el vicerector Josep A. Plana n'estaven al corrent perquè els auditors els van alertar més d’una vegada. El rector és el president del Patronat de la Fundació IL3. Un patronat format, bàsicament, per vicerrectors i degans de la Universitat de Barcelona.

SER Catalunya ha contactat amb la Universitat de Barcelona per valorar aquests fets, però de moment no ha rebut resposta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00