Sociedad
SOCIETAT

Una expedició de 12 socorristes marxa a Lesbos a dur terme tasques humanitàries

Són alumnes del Grau Superior de Salvament i Socorrisme de l’IES Jaume I de Salou, que han impulsat un projecte d'ajuda als refugiats conjuntament amb la Jove Cambra Internacional de Reus.

Moviments migratoris a Lesbos. / Yannis Behrakis Reuters

Reus

Cal fer alguna cosa. Davant de l’actitud de les institucions europees és la pròpia ciutadania la que s’està organitzant per intentar pal·liar la crisi humanitària sense precedents que viuen milers de refugiats.

La preparació prèvia

Aquest dimarts una expedició de 12 alumnes del Grau Superior de Salvament i Socorrisme de l’IES Jaume I de Salou marxen a l’illa grega de Lesbos. El director del programa, Jordi Cervera, ja es troba sobre el terreny i ha explicat als micròfons de l’Hora Camp de Tarragona que es duran a terme tasques de la mà del guardacostes de salvament dels refugiats que arriben a l’illa, entre d’altres.

From Reus to Hellas

09:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000090594/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

S’han organitzat diversos grups de treball i també es comptarà amb ajuda psicològica per poder assimilar tot el que veuran amb els seus propis ulls. Marta Queralt, una de les integrants de l’equip, assegura que han fet molt de treball de conscienciació i que fa molts dies que treballen per tal d’oferir el 100% d’ells mateixos durant quinze dies.

El paper de la Jove Cambra

La iniciativa “From Reus to Hellas” està impulsada per la Jove Cambra de Reus. Adrià Agramunt, el vicepresident internacional de la Jove Cambra de Catalunya, és un dels que ha treballat més intensament per posar-se en contacte amb l’homòleg a Grècia, que és l’ens que els guiarà i els hi donarà suport al llarg de tota l’estada. En els darrers dies s’han dut a terme múltiples iniciatives per tal de recaptar fons.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00