Sociedad

Cessats nou caps dels Agents Rurals per un concurs mal fet ara fa 10 anys

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya conclou que les bases del concurs que es va fer per nomenar els caps d’àrea del cos d’Agents Rurals entre 2005 i 2007 no eren vigents

El departament d'Agricultura ha hagut de cessar 9 caps d'Agents Rurals perquè va fer malament el concurs 10 anys enrere / Generalitat de Catalunya

Barcelona

La conselleria d’Agricultura ha cessat nou caps d’àrea del Cos d’Agents Rurals, els antics caps de comarca, perquè una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) conclou que se’ls va nomenar amb un concurs que no estava ben fet. Segons la sentència, aquell concurs es va fer amb unes bases que ja no eren vigents i no incloïen el requisit d'haver ascendit, prèviament, a la categoria de sotsinspector dels Agents Rurals.

Davant d’aquesta irregularitat, la sentència declara nuls 11 nomenaments de caps d’àrea dels Agents Rurals fets entre 2005 i 2007, però segons explica la Directora General de Forests de la Generalitat, Montse Barniol, “dos d’aquests caps ja no són al càrrec i la sentència no els afecta”.

Aquest dilluns la conselleria d’Agricultura s’ha reunit amb els nou caps d’àrea afectats i els ha comunicat el seu cessament. Des de diumenge ja no són caps d’àrea i dimarts, per tant, tornaran a treballar però aniran “al lloc de feina que ocupaven dins el cos d’Agents Rurals just abans de ser nomenats caps d’àrea” ara fa 10 anys. Segons Barniol, “tots continuaran a la seva comarca o a la del costat fent funcions d’agents o d’agents majors, que és el que feien abans”.

La conselleria està treballant per cobrir aquestes places de manera provisional en les properes setmanes i poder convocar un concurs definitiu el més aviat possible.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00