Sociedad

L'ex-regidor Jesús Castillo es dóna de baixa del PSC

Considera que el pacte a l'Estat Espanyol entre el PSOE i C's bloqueja la possibilitat que a Catalunya es faci un referèndum, i, lamenta que el PSC s'hagi allunyat del dret a decidir

L'exregidor d'Educació de l'Ajuntament de Lleida, Jesús Castillo, en una foto d'arxiu acompanyat de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. Imatge del 20 de març del 2014. ACN

Lleida

L'exregidor de l'Ajuntament de Lleida, Jesús Castillo és dóna de baixa del PSC pel pacte a l'Estat Espanyol entre el PSOE i Ciutatans. Lamenta, també, que el PSC s'hagi allunyat de la defensa del dret a decidir.

En el seu bloc personal, el que fou regidor d'educació de la Paeria fins aquesta legislatura, explica que la darrera "decepció" ha estat el pacte estatal entre el PSOE i Ciutadans, que barra definitivament l'aposta per poder fer un referèndum a Catalunya sobre el dret a decidir, enlloc d'apostar per encapçalar un govern progressista amb Podemos, les seves confluències i els partits nacionalistes catalans i bascos.

JESUS CASTILLO: 'l'evolucio del socialisme espanyol i també del PSC de no defensar el dret a decidir, m'ha fet donar-me de baixa'

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000153530/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Veig que l'evolució del socialisme a nivell espanyol i a nivell del PSC, de no defensar una cosa que s'havia defensat des d'aquí que era el dret a decidir m'ha fet decebre i donar-me de baixa"

Jesús Castillo, en el seu blog diu "no poder compartir" la manera com el PSC s'ha anat allunyant de la defensa del dret a decidir". "Com és possible que celebrar un referèndum per a què la ciutadania de Catalunya pugui decidir no sigui una prioritat per a un partit que es diu catalanista", es pregunta l'exregidor de la Paeria.

Jesús Castillo recorda que "socialisme i catalanisme són els eixos que han vertebrat al PSC des de la seva fundació l'any 1978".

En el seu escrit, Castillo no es refereix de forma explicita a l'acord polític a l'Ajuntament de Lleida entre el PSC d'Àngel Ros i C's. "Ara no hi sóc en aquesta legislatura, però quan jo hi era vam votar diferents mocions a favor del dret a decidir", conclou.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00