Sociedad

Festes caríssimes a càrrec de la Universitat de Barcelona

SER Catalunya ha tingut accés a documentació que demostra que la Fundació IL3 – Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona va organitzar festes caríssimes pels seus treballadors tot i haver tancat el 2013 i el 2014 amb pèrdues

El velero en el que la Fundación IL3 de la Universidad de Barcelona celebró su cena de fin de curso en 2014, a pesar de cerrar el ejercicio con pérdidas / Cadena SER

Barcelona

Noves revelacions en el cas de les despeses de la Fundació IL3 – Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona. SER Catalunya ha tingut accés a documentació que demostra que aquesta fundació va organitzar festes caríssimes pels seus treballadors tot i haver tancat el 2013 i el 2014 amb pèrdues.

El sopar de final de curs de 2014 va costar 11.400 euros, però no s'ho van gastar tot en menjar. Segons la documentació a la que ha tingut accés aquesta redacció, la festa de la Fundació IL3 va acabar a bord d'un veler que van llogar per 9.000 euros.

Más información

La inauguració del curs 2014-2015 va sortir més cara: 20.200 euros. No hi havia veler, era tardor, però van fer venir, des dels Estats Units, l'economista Xavier Sala i Martin per fer una conferència i va costar 5.000 euros. La resta: menjar, música en directe i photocall amb Sala i Martín.

I mentre es feien aquestes festes, la Fundació IL3 de la Universitat de Barcelona entrava en números vermells. El 2013 va tancar amb pèrdues de gairebé mig milió d'euros i el 2014, amb 1.200.000 euros en negatiu. Aquestes pèrdues, i també les festes, coincideixen amb l'arribada de Neli Caldentey a la Direcció General de la Fundació IL3. Amb l'anterior director, la inauguració del curs es feia a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona amb un acte molt més auster: una copa de cava.

L'any passat, el Vicerector de la UB Josep Antoni Plana va demanar expressament a la fundació que anul·lés el sopar d'estiu. Però es va fer igualment. Sopar en un hotel amb atrezzo, photocall i festa per a 90 persones: 7.700 euros.

Més de 9.000 euros en despeses

SER Catalunya també ha tingut accés a les enormes despeses que la Directora General de la Fundació IL3, Neli Caldentey, carrega als comptes d'aquesta fundació de la Universitat de Barcelona. Fundació que, insistim, ha entrat en números vermells des que ella la dirigeix.

Quan va arribar a la direcció, el 2013, en dos mesos va passar tiquets de despeses que sumaven 1.700 euros. Un any després, en vuit mesos, aquests tiquets sumaven 9.000 euros. I entre gener i maig de l'any passat, en va passar 1.900 més.

Molts tiquets són de dinars al restaurant Casa Pepe del districte 22@, al costat de la Fundació IL3. N'hi ha de 50, 100 i 200 euros, sempre amb algun acompanyant, i mai són menús, sempre són plats a la carta. Inclouen, per exemple, filets de bou gallec de 20 euros o un plat de pernil de Jabugo de 40 euros.

A més dels tiquets, durant 15 mesos, Caldentey va carregar als comptes de la fundació despeses de telèfon de 2.000 euros.

Recordem que fa tres setmanes SER Catalunya va avançar que en sis anys, fins a 46 professors van carregar als comptes d'aquesta fundació universitària despeses per valor de 800.000 euros que, en bona part, no es poden atribuir de cap manera a la feina, com viatges dinars i sopars personals, cremes antiarrugues o entapissats. Justícia té obert un expedient per esclarir suposades irregularitats en la gestió de la Fundació IL3 de la Universitat de Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00