Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad

Els Mossos investiguen la profanació de tombes a Castelldans

L’Ajuntament no descarta que els vàndals busquessin joies o objectes de valor entre els cossos enterrats.

Pla general d'una de les tombes profanades del cementiri de Castelldans amb les restes del difunt a l'exterior i tota la tàpia trencada, el 4 de maig de 2016. ACN

Castelldans

Unes veïnes de Castelldans, a la comarca de les Garrigues, van trobar aquest dimarts les tombes obertes i remenades, quan van anar a visitar el cementiri municipal i van avisar l'Ajuntament. Segons l'alcalde, Conrad Llovera, són tres tombes i un panteó, cadascuna d'una família diferent i sense cap relació entre elles.

Els vàndals van arrencar, amb cura, les làpides i els marbres, sense trencar-los, van remenar el seu interior i van deixar fora algunes de les restes dels cossos. Per això, sospita que buscaven algun metall o joia de valor. Creu que “han obert les tombes intentant localitzar alguna cadeneta, alguna dent d’or o alguna pertinença que els haguessin posat els familiars en el moment d’enterrar-los”.

Els Mossos d'Esquadra, que han obert una investigació, no descarten cap hipòtesi, ni la del robatori ni la de la bretolada. Agents de la policia científica s'han traslladat a Castelldans per inspeccionar el lloc i prendre proves.

Mentre, l'Ajuntament té previst reparar els danys i deixar les tombes i tal i com estaven. No és el primer acte vandàlic que es produeix a un cementiri a les terres de Lleida. Al març de l'any passat uns menors van destrossar més de 35 creus del cementiri de Castellserà i al novembre passat es van profanar dues tombes a Tordera, nucli de Granyanella.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00