Sociedad

Mas, partidari de fundar un nou partit

Artur Mas ha revelat avui que votarà en la consulta interna del 21 de maig a favor de crear un nou partit i ha assenyalat que esperarà al resultat d'aquell dia per determinar quin paper jugarà

Barcelona

En una entrevista a TV3, Mas ha explicat la seva posició escasses hores després que el Consell Nacional de CDC donés llum verda ahir a la nit a la consulta del 21 de maig, en la que els militants i simpatitzants votaran si volen que el partit es fon en un nou o que només es renovi.

El líder convergent ha opinat que "preu per preu" millor "impulsar la creació d'una nova formació", perquè és la via per ser "més" persones, "eixamplant la base", i per ser "millor", sent més "útils" a la societat.

Mas ha reiterat que vol ser present en la futura CDC, tant si es refunda o es renova, encara que ha indicat que decidirà quin rol desitja adoptar exactament en funció del resultat del 21 de maig.

Així, el president de CDC ha apuntat que, si guanya l'opció que ell recolza en la consulta, tindrà un paper "més actiu" que en l'altra fórmula, en la que podria tenir funcions menys executives.

Ha admès que ell té "noms" de persones que creu que tenen capacitats per assumir lideratges en el partit, però, davant les possibles primàries per a la secretaria general del partit en el procés congressual, ha asseverat que no assenyalarà "a ningú amb el dit".

Sobre si cal preservar el nom de Convergència -que es discutirà al Congrés de juliol-, Mas ha dit que li resulta "bastant indiferent" la denominació, perquè l'important és "posar al dia" el projecte.

I ha apuntat que dependrà de si els militants decideixen només renovar el partit o gestar una "nova criatura", situació en la qual ha apuntat que potser caldria buscar un altre nom.

Mas ha descartat que s'hagi d'"enterrar" res de Convergència, però ha admès que hi ha la "percepció" que hi ha assumptes que no s'han fet bé des del punt de vista econòmic, encara que també ha posat en valor el treball realitzat pel partit en les últimes dècades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00