Sociedad

Salut destitueix el director del SEM

El Conseller de Salut destituirà Francesc Bonet en les properes setmanes. Toni Comín vol fer canvis en el nou model d’ambulàncies perquè no és prou eficaç

Emma Miguel Cadena SER

Barcelona

Ajuntaments, sindicats i professionals del sector sanitari fa mesos que qüestionen la qualitat del nou model de transport sanitari. Aquest en que el metge es desplaça en cotxe i les infermeres, en ambulància. Davant d'aquestes queixes, el conseller de Salut, Toni Comín, va encarregar fa un mes dos estudis que, segons ha anunciat avui, conclouen que aquest nou model no és més eficaç.

L'objectiu del nou model de transport era fer més àgils les atencions in situ. Aquelles en que el metge arriba sol en un cotxe, el Vehicle de Intervenció Ràpida (VIR), però no s'ha aconseguit. “En un 21% dels casos el VIR pot atendre el malalt o accidentat, sense necessitat de reforços. Però en un 97% d’aquests casos arriba també una ambulància... quan la gràcia del VIR és que quan resol in situ, no hagin de venir reforços”.

A més a més, ara al Maresme i al Vallès Oriental les ambulàncies triguen més en arribar, mentre que a Girona i Lleida s'ha guanyat temps. “Al Vallès Oriental el percentatge d’incidents atesos en menys de vuit minuts ha passat d’un 49% a un 39% en un any, mentre que a Girona s’ha millorat passant d’un 37% a un 57%”.

Unes desigualtats i inquietuds que, Comín diu que cal corregir fent “un ajust fi del model de transport sanitari”. I el primer canvi l’ha anunciat aquest dijous al ple del Parlament: cessar l'actual director del SEM, Francesc Bonet, al càrrec des de 2011. Diu el conseller que “el més positiu per legitimar i consolidar el SEM era fer un canvi a la direcció”.

Salut destitueix tota la cúmpula del SEM

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000001078618/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquest anunci arriba l'endemà que la Fiscalia obrís una investigació sobre l'adjudicació d'aquest servei d'ambulàncies feta durant l'etapa de Boi Ruiz.

En les properes setmanes Salut destituirà el director del SEM i convocarà un concurs públic obert a tots els professionals experts en transport sanitari.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00