Sociedad

En la 23a edició, més de 70.000 persones han passat aquest cap de setmana pel Palau Sant Jordi

"Cada cop hi ha més sensibilitat per aquests productes" diuen els organitzadors

En la 23a edició, més de 70.000 persones han passat aquest cap de setmana pel Palau Sant Jordi

En la 23a edició, més de 70.000 persones han passat aquest cap de setmana pel Palau Sant Jordi

Barcelona

“No som conscients de la quantitat de productes químics amb els que estem en contacte cada dia”. Ho diu Montse Escutia, secretària de l’Associació Vida Sana i una de les organitzadores de la Fira Biocultura. A més, s’encarrega de la part que fa referència als cosmètics i els productes d’higiene i salut.

El sector de productes ecològics i naturals cada vegada té més pes en l’economia. Segons dades d’IFOAM UE, una organització europea de defensa del sector ecològic, el mercat “Bio” mou uns 26.000 milions d’euros a la Unió Europea.

Consciència dels consumidors i de les empreses

Tot i que els darrers anys ha agafat més força, la d’enguany ha estat la 23a edició de la Fira Biocultura a Barcelona. Escutia assegura que la gent cada vegada està més conscienciada. També es va prenent consciència de l’efecte que tenen aquests productes al medi ambient.

Un exemple al camp de la cosmètica ens el va donar, Natàlia Daza, provadora de productes cosmètics ecològics, o econaturals, i autora del bloc Dazanatura. Ella explica que aquest tipus de productes els va conèixer a través d’un curs de cosmètica artesana. Des de llavors, està molt contenta de fer servir el 99% dels productes naturals o ecològics, sobretot per la seva salut. Des de l'organització diuen que és molt important canviar el xip sobre l'ús i l'efecte que tenen aquests productes.

Moltes grans empreses comencen a veure aquest com a sector potencial i fabriquen línies de productes ecològics.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00