Sociedad

Introduir el ‘Mindfulness’ en el tractament dels pacients amb fibromialgia

Aquest tipus de meditació millora el control del dolor, de l’ansietat i la depressió en malalts de fibromialgia, segons la tesi d'una psicòloga lleidatana.

FLICKR

Lleida

El Mindfulness, un tipus de meditació budista basat en la concentració i consciència plena, millora el control del dolor en malalts de fibromialgia. Segons una tesi de la psicòloga lleidatana Laura Bosa, de la unitat de fibromialgia de l’Hospital Santa Maria de Lleida, els ajuda a conviure amb ell sense angoixar-se i, per tant, reduint els episodis depressius.

ENTREVISTA Laura Bosa, Jordi Giné i Rosana Acevedo. 'Mindfulness i fibromialgia'

06:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000154086/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Amb exercicis de respiració o de sensacions del cos que ajuden a entrenar la ment, s'ensenya al pacient amb fibromialgia a acceptar el dolor, sense que desaparegui, però evitant l'ansietat, l'angoixa o el patiment emocional que pot generar. La Rosana Acevedo té 57 anys i és una de les pacients que segueix la teràpia. Diu que "el dolor està ahí" però sense angoixa, ansietat o patiment . Del mateix parer és en Jordi Giné, també malalt, de 47 anys. Assegura que es tracta "d'evitar tot el que comporta aquest dolor, les emocions, la rabia o la lluita". 

Després d'avaluar 200 pacients, la tesi de la psicòloga Laura Bosa, de la unitat de fibromialgia de l'Hospital Santa Maria de Lleida conclou que el mindfulness obté millor puntuació en el control del dolor, la depressió i l'ansietat que altres teràpies cognitives. I considera que s'hauria d'incloure en el tractament multidisciplinar de la fibromialgia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00