Sociedad
DRETS D'AUTOR

L'SDAV té previst recaptar 600.000 euros amb els drets d'autor

La societat compareix al Consell i afirma que les tarifes del sector musical s'ajornen fins el 2017

Les actuacions musicals es veuran gravades amb un 7% ja siguin gratuïtes o de pagament en concepte de drets d'autor segons les tarifes aprovades per l'SDADV / Arxiu ANA

Andorra la Vella

L'SDAV té previst recaptar 600.000 euros amb els drets d'autor al país.

Avui la Societat ha presentat els seus objectius a la comissió legislativa d'economia. La xifra que té previst amb els drets musicals ascendeix a 300.000, que se sumen als 300.000 que ja té per audiovisual.

Que pugui arribar aquesta xifra, però, no està clar. Tots els consellers de tots els grups parlamentaris han mostrat dubtes i procupacions, tant per les tarifes que consideren "molt elevades", com pel fet de la "negociació". El conseller demòcrata, Antoni Fillet , ha titllat de "mercadeig" la gestió que l'SDADV està fent en l'aplicació de les tarifes, amb preus de partida i negociacions a la baixa, mentre que el socialdemòcrata, Pere López, les ha qualificat d'"imposició encoberta desproporcionada" que en alguns casos supera la tributació actual, com l'IGI o l'Impost de societats.

Cal tenint en compte que no hi ha una obligació de tenir uns preus de partida, tal i com ha reconegut la directora de l'SDADV, Cristina Puigcercós.

La directora de la societat també ha reconegut que estan tenint l'oposició dels comuns tant com de la Unió de Radios Privades. Per això ha anunciat avui que de moment no s'aplicaran les tarifes del sector musical fins al 2017.

Tots els consellers han posat en dubte que l'esperit de la llei del 2011 fos "aquest afany recaptatori per part de l'SDADV", i hi han manifestat  el compromís de revisar-la per si cal presentar una modificació, tal i com ha explicat la parlamentària d'SDP Silvia Bonet.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00