Sociedad
REUS

Pellicer reclama més activitat a la Generalitat per salvar l’Hospital

Les mesures que proposa el govern de Reus per solucionar el dèficit previst de cara el 2016 a l’Hospital Sant Joan no seran suficients i caldrà la implicació del Departament de Salut.

Pellicer demanarà el suport dels grups a la oposició per aplicar un seguit de mesures que reduirien el dèficit en 2,3 milions d’euros, lluny dels 4 que es preveuen enguany.

L'alcalde de Reus i Noemí Llauradó aquest dilluns a l'Ajuntament de Reus / Marc Càmara

Reus

El govern de Carles Pellicer ha presentat aquest dilluns les mesures que proposaran a la resta de grups del consistori per pal·liar la situació econòmica a l’Hospital Sant Joan de Reus. I diem pal·liar, perquè el còmput global de l’estalvi que proposen Convergència i Esquerra no assoleix el total necessari per reduir-lo del tot, i caldrà la complicitat del CATSalut i el Departament de Salut per solucionar totalment el dèficit.

Les mesures passen per tres potes:

- D’una banda a nivell intern: l’Hospital Sant Joan aprovaria 13 mesures per reduir la despesa, ja sigui a nivell laboral, contractual o assistencial. En cap cas es parla d’acomiadaments, sinó de replantejar el sistema de guàrdies.

- A més, l’Ajuntament condonaria pel 2016 els interessos del crèdit que paga l’Hospital a Reus Serveis Municipals, es reduiria el lloguer que paga l’equipament al consistori i s’estudiaria bonificar l’IBI en un 95% de cara el 2017.

- La tercera pota, dependria de la Generalitat. Aquí el govern de Pellicer demana que s’encarreguin més feines a l’Hospital, és a dir, que s’incrementi l’activitat per augmentar també la partida de finançament.

Les dues potes que controla l’Ajuntament de Reus, la que té a veure amb el consistori i amb l’Hospital Sant Joan, no sumen, però, més de 2,3 milions d’euros. Una xifra molt llunyana als vora 4 de dèficit que s’esperen pel 2016. I de cara el 2017, només sumarien 1,9. Per tot plegat, cal la implicació de la Generalitat.

Confiança

El govern presidit per Carles Pellicer espera que tots els grups municipals de l’Ajuntament els donin suport a aquestes mesures ‘perquè cada dia que passa la situació empitjora’. I és que tot plegat caldrà que s’aprovi al Consell d’Administració de SAGESSA i també al plenari municipal.

Pellicer descarta destinar els beneficis del CMQ o GECOHSA a pagar el dèficit perquè ‘ens quedaríem sense reserves econòmiques i a més no solucionaríem el problema estructural, simplement l’aplaçaríem’. Respon així a la proposta de la CUP, que esperava que les reserves de les dues empreses vinculades a SAGESSA poguessin servir per pagar el dèficit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00