Sociedad

Un detingut i 15 ferits

Els aldarulls d'anit a Gràcia després d'una manifestació contra el desallotjament policial d'una antiga oficina bancària ocupada han deixat almenys 15 ferits lleus i un detingut

Un cotxe bolcat a Travessera de Gràcia, davant el Banc Expropiat, després d'una manifestació en protesta del seu desallotjament / Fíguls L. ACN

Barcelona

A les deu del matí els Mossos d'Esquadra entraven al número 181 de la travessera de Gràcia, al Banc Expropiat, una antiga oficina bancària ocupada des del 2011. Un desallotjament que havia ordenat el jutge al novembre. Nou hores més tard acabava el dispositiu. Un home i una dona sortien de l'oficina, després de resistir emmanillats en bidons de ciment i amb material inflamable durant més de nou hores en una cambra blindada de dos metres quadrats del soterrani.

Amb el desallotjament fet efectiu i el local tapiat, a les nou del vespre un miler de persones marxaven pel barri pacíficament en protesta contra el desallotjament. La manifestació va acabar a les deu del vespre, davant del Banc Expropiat, on un grup de manifestants van intentar rebentar les plaques metàl·liques que impedien tornar-hi a entrar.

Després, travessera de Gràcia va ser una batalla campal. Els manifestants van llançar runes, vidres i contenidors en flames contra els Mossos que van respondre amb càrregues policials per dispersar els manifestants. Diversos testimonis asseguren que es van disparar projectils de Foam, una espuma dura. Una vintena de motos calcinades i destrossades, un cotxe bolcat i una quinzena de contenidors incendiats són algunes de les destrosses d'una operació policial que s'ha saldat amb un detingut, 15 ferits lleus i 60.000 euros de desperfectes en mobiliari urbà.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00