Sociedad

El gran parc urbà de Girona va prenent forma

A la Devesa del futur li sobren 235 plàtans. És el que preveu el Pla Especial, que també planteja convertir l'esplanada del davant de l'Auditori en el gran espai on fer les Fires, el mercat o concerts i transformar la part que dóna al Ter en un autèntic bosc de ribera apte, entre d'altres, per al pícnic. La primera necessitat, però, és buscar un aparcament per a l'Auditori.

L'encaix de la Devesa amb el riu Ter serà més suau que ara. / Ajuntament de Girona

Girona

L'Ajuntament vol que l'aparcament de l'auditori sigui l'espai de terra que hi ha a tocar el pont de Fontajau i que ja és un aparcament desordenat en aquests moments.

La segona prioritat és transformar l'esplanada que hi ha al davant de l'Auditori -el que es coneix com Camp de Mart- en un espai on ubicar-hi totes les activitats intensives que es fan a la Devesa com concerts, el mercat o les Fires.

De tota manera, la principal transformació és l'encaix amb el riu Ter. Es planteja treure 235 plàtans d'entre els que estan més a tocar del riu, plantar alguns exemplars d'altres espècies com verns o freixes, transformar el mur actual en una mota i adequar-ho perquè la gent hi pugui anar a fer pícnic o els nens a jugar. Alguns dels plàtans que es treuran podrien replantar-se a l'entorn del Camp de Mart perquè allà farà falta plantar-ne 150.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, diu que és un projecte de ciutat més que de partits, un full de ruta que s'haurà d'anar definint per projectes pels que caldrà buscar finançament extern.

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000115684/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El pla també planteja limitar el pas de cotxes al tram del carrer riu Güell que passa per davant de la Devesa exclusivament als veïns -ja és així al tram més a tocar de l'Auditori- i el tram que passa més a tocar de les cases, que és de dos carrils, es canviarà per un carril d'anada i un de tornada. El que no s'eliminarà és la zona d'aparcament que hi ha entre els dos vials.

L'Ajuntament diu que, tot i que no caldria, portaran el Pla especial al ple perquè es pugui debatre i esperen que es pugui aprovar definitivament el primer semestre de 2017.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00