Sociedad
SALUT PÚBLICA

Els psicòlegs creuen que el servei de Salut Mental és insuficient

Recalamen que la CASS cobreixi els seus serveis i des de Salut Mental hi estaN d'acord però amb matisos

Arxiu ANA

Andorra la Vella

Els psicòlegs creuen que Salut Mental no ofereix el servei de qualitat necessari per atendre els malalts del país.

El Col·legi de psicòlegs ha presentat davant la comissió legislativa de salut la seva demanada de formar part de la Sanitat Pública. Segons ha explicat el seu president, Òscar Fernández, els parlamentaris s'han mostrat oberts a la seva proposta. La decisió, però, ha de ser del ministre de Salut o del Consell d'Administració de la CASS, amb els que es reuniran properament.

Fernández ha denunciat que el Servei de Salut Mental és insuficient i no pot atendre totes les demandes que hi ha al país.

Des del Col·legi estan disposats a seure i negociar els serveis que poden dur a terme. Fernández ha afegit que són conscients que la sanitat pública te problemes amb els serveis convencionats i que hi ha pendent un pacte d'estat, però defensen que en el seu cas no es tracta d'un benefici pels professionals, sinó per "la salut mental de la població".

Opinió de Salut Mental

Per la seva banda, la cap de Salut Mental, Gemma Garcia, creu que hi ha d'haver tractaments psicològics complementaris als que es fan a l'Hospital.

Garcia està d'acord amb el Col·legi de Psicòlegs en què hi ha teràpies que haurien d'estar cobertes per la Seguretat Social Pública. Ara bé, creu que cal fer un treball previ amb el ministeri de Salut i definir bé quins són els serveis als quals s'ha de fer front amb diner públic i quins no.

També creu que cal estudiar quins són els casos que es poden quedar a l'atenció primària i quins són els que els metges han de derivar, i a qui.

També destaca, però, que en tot el procés també es necessari que la gent no tingui prejudicis a l'hora d'acudir al Servei de Salut Mental i no retardi la seva visita per por o vergonya, ja que això està provocant que els casos puguin esdevenir més greus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00