Directo

CONSEJO DE MINISTROS Más dinero contra la violencia machista y el programa para duplicar los cribados neonatales

Sociedad

Junqueras es compromet a portar els pressupostos del 2017 al Parlament aquesta tardor perquè s'aprovin al desembre

El vicepresident replica a la CUP que hi ha d'haver un compromís de tots "sense excepció" contra qualsevol forma de violència

El vicepresident, Oriol Junqueras, als estudis centrals de SER Catalunya / Adrià Attardi CADENA SER

Barcelona

En una entrevista al programa 'El Balcó' de SER Catalunya, el vicepresident econòmic de la Generalitat, Oriol Junqueras, s'ha compromès a portar els pressupostos de l'any que ve al Parlament aquesta mateixa tardor perquè es puguin aprovar al mes de novembre o desembre. Davant de l'opció de que s'hagin de prorrogar els comptes de l'any passat, Junqueras ha recordat que "el Govern no s'atura" i que ja estan treballant en els del 2017.

Sobre la possibilitat que la CUP no doni suport als comptes d'aquest any, ha apuntat que "qui vulgui votar en contra de reduir les llistes d'espera ja ho explicarà". "Si no s'aproven, tots aquells que votin que no estaran donant continuïtat a la pròrroga del 2015 i estaran renunciant a aplicar aquests més de 800 milions d'euros en polítiques socials. Estic segur que ho explicaran", ha afegit el vicepresident.

Tot i això, el conseller d'Economia ha volgut subratllar que n'ha parlat amb el president Carles Puigdemont i que una nova pròrroga pressupostària no seria la fi del món. "És molt millor aprovar aquests pressupostos perquè són molt millors que la pròrroga del 2015, però també és evident que de pròrrogues n'hi han hagut moltes. Com a Govern, assumirem la responsabilitat d'administrar els escenaris siguin quins siguin", ha dit.

Preguntat per la petició de la CUP, que ha demanat que el director general de la policia, Albert Batlle, dimiteixi pels incidents d'ahir al barri de Gràcia de Barcelona, Junqueras ha deixat la decisió en mans del conseller d'Interior, Jordi Jané, però ha tancat files al voltant dels Mossos: "Només faltaria que els Mossos d'Esquadra no actuessin en defensa de la gent. (…) Hi ha d'haver un compromís molt ferm del conjunt de la nostra societat, sense excepció, en contra d'aquestes formes de violència, siguin les que siguin".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00